Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’dan Emeklilere Seyyanen Maaş Zammı Açıklaması!

Emeklilere seyyanen maaş zammı yapılıp yapılmayacağı belli oldu. İşte gelen açıklama.

Emeklilere seyyanen maaş zammı

Erdoğan’dan Emeklilere Seyyanen Maaş Zammı Açıklaması! Emeklilere seyyanen zam müjdesi gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

 

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde bekleyen tüm emeklilerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak mı sorusuna cevap verdi.

 

“En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz” diyerek emeklilere ek zam konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Birileri çıkıp emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen zam ekleyelim diyerek emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var, 7 bin TL eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demek. Sadece 7 bin TL veya 10 bin TL olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum.

 

2024 boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan tüm bütçeyi buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor.

 

Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor”

 

ERDOĞAN: 10 BİN TL YETERLİ DEĞİL

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 10 bin liralık maaşın yeterli olmadığını söyleyerek, “En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı elbette ki yeterli değil.

 

Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz” ifadelerini kullandı.