Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışanların gözü temmuz ayında asgari ücrete ara zamdayken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan yeni bir açıklama daha yaparak zamma yine kırmızı ışık yaktı

Çalışanların gözü temmuz ayında

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Çalışanların gözü temmuz ayında asgari ücrete ara zamdayken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan yeni bir açıklama daha yaparak zamma yine kırmızı ışık yaktı

 

Milyonlarca kişinin gözü temmuz ayına çevrildi. Emekliler ve memurlar zam oranlarını merak ederken çalışanların da gündeminde asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam tartışmalarına ilişkin yeni açıklama geldi. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Işıkhan, “Geçen yıl belirlenirken 1 yıl diye belirlendi” dedi.

24 TV yayınına katılan Bakan Işıkhan, “Asgari ücretle ilgili bu tartışmalar her dönem yaşanıyor. Seçim gündeminde ve sürekli asgari ücrette ara zam olacak mı olmayacak mı?” tartışmaları yapılıyor. Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık, bir yıllık olacak dedik.

Bakanlık olarak asgari ücreti biz belirlemiyoruz. Bunun için asgari ücret tespit komisyonumuz var. Hem işçihem işveren sendikalarının temsilcileri bir komisyon olarak çalışıyorlar” diye konuştu.

Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreçte biz her zaman işçimizin, emekçimizin yanında olduk. Asgari ücret tespit komisyonunun belirlediği ücret yıllık yüzde 100’lük artış sağladık. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun yaz aylarıyla inişe geçeceği yönünde açıklamasının hatırlatılması üzerine Işıkhan, “Benim görüşüm de aynı bu şekilde. Ekonomi yönetimimize de teşekkür ediyorum. Bu yaklaşımlarla birlikte temmuz ayından sonra enflasyonun düşüşe geçeceğini hep birlikte göreceğiz inşallah” dedi.

Işıkhan, “Bizim önemli hedeflerimizden birisi refahı kalıcı kılmak, bunu da enflasyonu düşürerek gerçekleştirebiliriz ” değerlendirmesinde bulundu.