Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya’dan ABD’ye “misket bombası” suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın savaşta misket bombalarını mümkün olan en geniş şekilde kullandığını belirterek, “Misket bombalarını kullanan ABD’dir. Bunu sadece Ukrayna ordusunun eliyle yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu ağırladı.

Ukrayna’nın misket bombası kullandığı yönündeki iddialara ilişkin olarak Putin, “(Ukrayna) Misket bombalarını mümkün olan en geniş şekilde kullanıyorlar. Bu konuda zaten daha önce yorum yapmıştım. Ekleyecek yeni bir sözüm yok. Söylemediğim tek şey, bunu istisna olarak gören bir ülke var. O da ABD. Çünkü misket bombalarını kullanan ABD’dir. Bunu sadece Ukrayna ordusunun eliyle yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin misket bombalarının kullanımının yasak olduğunu bildiği halde kullanımına izin verdiğini söyleyen Putin, “Bu ülke bunun suç olduğunu biliyor ama kullanımına izin veriyor. Günümüzdeki uluslararası ilişkilerin temel sorunu da bu. Bu nedenle uluslararası alanda çoğu ülke, çok kutuplu dünya için bize destek veriyor. Çünkü neredeyse hiç kimse bu durumdan memnun değil. ‘Neredeyse’ diyorum çünkü ABD’nin müttefiki olan ülkeler bile bu durumdan hoşlanmıyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Rusya’nın müzakerelerden kaçtığı açıklaması ile ilgili olarak Putin, “Biz hiçbir zaman müzakereleri reddetmedik. Bu yüzden karşı taraf da istiyorsa doğrudan söylesin. Ben söylüyorum ama karşı taraftan (Ukrayna’dan) bir ses çıkmıyor” şeklinde belirtti.