Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an’a saldırılar sonrası İsveç hükümetini güvenlik endişesi sardı

İsveç Ulusal Güvenlik Danışmanı Henrik Landerholm, ülkesinde sıkça tekrarlanan Kur’an yakmalar nedeniyle vatandaşlarının ve yurt dışındaki İsveç şirketlerinin daha fazla tedbirli olması gerektiğini söyledi.

İsveç Ulusal Güvenlik Danışmanı

İsveç’te polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıların ardından yetkililer büyük bir güvenlik endişesi yaşıyor.

İsveç Ulusal Güvenlik Danışmanı Henrik Landerholm, yaptığı açıklamada Kur’an’a yönelik saldırıları kast ederek bu saldırıların ardından hükümet ve sorumlu birimlerin gelişmeleri izlediğini ve çeşitli önlemler aldığını ifade etti.

Özellikle yurt dışındaki İsveç vatandaşlarını ve İsveç bağlantılı şirketleri uyaran Landerholm, daha fazla tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Ülkesindeki Kur’an’a saldırılar sonrası Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliğinin basılarak yakıldığını, İzmir’de de fahri konsolosluklarına silahlı saldırı yapıldığını hatırlatan Landerholm, bunun yanı sıra bazı grupların İsveç’in yurtdışındaki bağlantılı yerlerine eylem planlandığına dair bazı emarelerin olduğunu ifade etti.

Landerholm, “güvenlik durumunun kötüleştiğini” ve İsveç’in “öncelikli hedef haline geldiğine” dikkat çekti.