Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katar, Erbil’de konsolosluk açtı

Katar, Irak Kürdistan Bölgesi’nin en büyük şehri olan Erbil’deki başkonsolosluğunun açılışını Başbakan Mesrur Barzani ve Katar Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmed bin Hasan El-Hamadi’nin huzurunda gerçekleştirdi.

Katar, Irak Kürdistan Bölgesi'nin

Katar, Erbil’de konsolosluk açtı. Katar, Irak Kürdistan Bölgesi’nin en büyük şehri olan Erbil’deki başkonsolosluğunun açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılış törenine Erbil’deki Arap ve yabancı konsolosluklardan çok sayıda temsilci, bakanlar, siyasi ve dini şahsiyetler ile kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Konsolosluğun açılışının Irak Kürdistan Bölgesi ile Katar arasındaki ilişkilerin ticaret, tarım, kültür ve yüksek öğrenim alanlarında daha da geliştirilmesine yönelik bir adım olduğunu ifade eden Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Katar’ın yatırım, kalkınma, inşaat, enerji ve ekonomik faaliyetler alanında zengin bir deneyime sahip olduğunu ve bölgenin bu deneyimden faydalanabileceğini kaydetti.

 

El-Hamadi ise konsolosluğun açılışının Katar Devleti ile kardeş Irak Cumhuriyeti ve Kürdistan Bölgesi arasında siyasi, yatırım, ekonomik ve kültürel olmak üzere çeşitli iş birliği alanlarında gelişmekte olan ikili ilişkileri taçlandırdığını, bunun da iki kardeş halk arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine ve Katar Devleti ile Irak Kürdistan Bölgesi’nin ilerlemesine hizmet ettiğini söyledi.

 

El-Hamadi konsolosluğun açılışının, özellikle Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Sani’nin Haziran 2023’te Irak’a gerçekleştirdiği ve iki ülke arasında enerji ve yatırım alanlarında projelerin oluşturulması ve Katarlı özel sektörle bir dizi anlaşmanın imzalanması da dahil olmak üzere mutabakat zabıtlarının imzalanmasıyla sonuçlanan ziyaretin ardından, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımlarını yoğunlaştırma eğilimiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekti.

 

Konsolosluğun açılışı, Katar Dışişleri Bakanlığı’nın 31 Ekim’de Hüseyin bin Ali El-Fadala’nın Katar’ın Erbil konsolosu olarak görevine başlamak üzere güven mektubunu resmen sunduğunu açıklamasının ardından gerçekleşti.

 

Irak Kürdistan Bölgesi’nde farklı ülkelere ait 41 konsolosluk, temsilcilik ve fahri konsolosluk bulunuyor.