Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İspanya Ve İrlanda’dan Avrupa Komisyonu’na Gazze Mektubu

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkesinin ve İrlanda’nın Avrupa Komisyonu’ndan “israilin, Gazze’de insan hakları yükümlülüklerine uyumunun kapsamının incelenmesini” istediklerini söyledi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez,

İspanya Ve İrlanda’dan Avrupa Komisyonu’na Gazze Mektubu. İki ülke, “İsrail’in, Gazze‘de insan hakları yükümlülüklerine uyumunun incelenmesini istedi.

 

Sanchez, yaptığı açıklamada, İspanya ve İrlanda’nın, Gazze’deki krizle ilgili olarak acilen harekete geçmesi için Avrupa Komisyonu’na başvurduklarını bildirdi.

 

BÜYÜK İNSANİ FELAKET RİSKİ

 

Gazze’deki sürdürülemez durum ve “İsrail’in Refah’a yönelik askeri operasyonunun genişlemesi nedeniyle daha büyük bir insani felaket riski” nedeniyle İrlanda Başbakanı ile birlikte Avrupa Komisyonu’na bir mektup yazdıklarını belirten Sanchez,  İsrail’in Gazze’de insan haklarına saygı gösterme yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine ilişkin acil bir soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini kaydetti.

 

“AB KONSEYİ UYGUN ÖNLEMLER ALSIN”

 

“Tüm rehinelerin serbest bırakılması ve acil ihtiyaç duyulan insani yardım malzemelerine erişimi kolaylaştırabilecek acil ateşkes” çağrısında bulunan Sanchez, İsrail’in, “mutabakata varılan yükümlülüklerini ihlal ettiğine karar verilmesi durumunda AB Konseyi’nin uygun önlemleri almasını” talep etti.