Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Copernicus: Nisan Ayı Rekor Sıcaklıklarla Geçti!

Dünya ısınmaya devam ediyor! Copernicus tarafından yapılan açıklama, Nisan ayının endişe verici bir sıcaklık rekoruna imza attığını ortaya koydu. Geçen ay ölçülen küresel ortalama yüzey hava sıcaklığı, 15,03 derece ile 1991-2020 Ocak ayı ortalamasının bile 0,67 derece üstünde seyretti. Bu sonuç, Nisan ayını şimdiye kadar kaydedilen en sıcak ay haline getirdi.

Dünya ısınmaya devam ediyor!

Copernicus: Nisan Ayı Rekor Sıcaklıklarla Geçti! Dünya ısınmaya devam ediyor! Copernicus tarafından yapılan açıklama, Nisan ayının endişe verici bir sıcaklık rekoruna imza attığını ortaya koydu. Geçen ay ölçülen küresel ortalama yüzey hava sıcaklığı, 15,03 derece ile 1991-2020 Ocak ayı ortalamasının bile 0,67 derece üstünde seyretti. Bu sonuç, Nisan ayını şimdiye kadar kaydedilen en sıcak ay haline getirdi.

 

Copernicus tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan ayı küresel ortalama yüzey hava sıcaklığı 15,03 derece olarak ölçüldü. Bu, 1991-2020 Ocak ayı ortalamasının 0,67 derece üzerinde ve şimdiye kadar kaydedilen en sıcak Nisan ayı olarak tarihe geçti.

Son 12 ayda da sıcaklık rekorları kırıldı. Mayıs 2023’ten Nisan 2024’e kadar geçen dönemde küresel ortalama sıcaklık 1991-2020 ortalamasının 0,73 santigrat derece üzerinde gerçekleşti. Bu da son 12 ayın üst üste en sıcak aylar olduğu anlamına geliyor.

Sıcaklık artışı en çok Doğu Avrupa bölgesinde hissedildi. Avrupa dışında ise Kuzey Amerika’nın kuzey ve kuzeydoğusu, Grönland, Doğu Asya, Orta Doğu’nun kuzeybatısı, Güney Amerika’nın bazı bölgeleri ve Afrika’nın büyük bölümünde de ortalamanın üzerinde sıcaklıklar gözlemlendi.