Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’den Tayvan’a savaş uyarısı

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, Tayvan lideri Lai Ching-te’nin bölgeyi savaşa sürüklediğini belirterek, “Bu tamamen ateşle oynamaktır ve ateşle oynayanlar sonunda yanacaktır” açıklamasını yaptı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü

Çin’den Tayvan’a savaş uyarısı. Çin’in, Tayvan’ın çevresinde dün başlattığı kapsamlı askeri tatbikat ikinci ve son gününde devam ediyor.

 

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, Tayvan çevresindeki tatbikatların bölgede gerilimi artırdığı ve endişe verici olduğu söylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Tayvan lideri Lai Ching-te’nin göreve gelir gelmez “iki devlet teorisini” öne sürerek, güç kullanarak ve dış güçlere güvenerek Tayvan’ın bağımsızlığını elde etmeye çalışıp tek Çin ilkesine ciddi şekilde meydan okuduğunu belirtti.

 

Lai’nin bölgeyi savaş tehlikesine doğru sürüklediğini belirten Wu, “Bu tamamen ateşle oynamaktır ve ateşle oynayanlar sonunda yanacaktır” dedi.

 

Wu, “Tayvan, Çin’in Tayvan’ıdır ve Tayvan sorununun nasıl çözüleceği 1.4 milyardan fazla Çinliyi ilgilendiren bir konudur. Ayrılıkçı güçlerin her provokasyonuyla karşı önlemlerimiz, anavatanın tamamen yeniden birleşmesi gerçekleşene kadar bir adım daha ilerleyecektir” dedi. Wu, “Tamamen makul, meşru ve gerekli olan Tayvan çevresindeki askeri tatbikatlar, ayrılıkçı güçlerin küstahlığına son vermeyi ve dış güçlerin müdahalesini caydırmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.