Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüksek fiyatlar vatandaşı vurdu; Bayramın tadı kalmadı!

Ekonomik sıkıntıların derinleşmesiyle birlikte vatandaşların alım gücünde önemli bir düşüş yaşandı. Temel ihtiyaç maddelerine bile yetişmekte zorlanan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı da endişe ile bekliyor. Çocuklarına yeni bir kıyafet bile alamadıklarını vurgulayan Diyarbakırlılar, “Bayram geliyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Misafirlerimiz gelecek ama elimizden tatlı ikram etmek bile gelmiyor. İkramlıkların fiyatı cep yakıyor. Ne şeker ne de tatlı alınmıyor. Anlayacağınız zamlar ve hayat pahalılığı bayımın da tadını kaçırdı. Bu bayramı nasıl geçireceğiz bilmiyoruz” dedi.

Ekonomik sıkıntıların derinleşmesiyle birlikte

Yüksek fiyatlar vatandaşı vurdu; Bayramın tadı kalmadı! Ekonomik sıkıntıların derinleşmesiyle birlikte vatandaşların alım gücünde önemli bir düşüş yaşandı. Temel ihtiyaç maddelerine bile yetişmekte zorlanan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı da endişe ile bekliyor. Çocuklarına yeni bir kıyafet bile alamadıklarını vurgulayan Diyarbakırlılar,  “Bayram geliyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Misafirlerimiz gelecek ama elimizden tatlı ikram etmek bile gelmiyor. İkramlıkların fiyatı cep yakıyor. Ne şeker ne de tatlı alınmıyor. Anlayacağınız zamlar ve hayat pahalılığı bayımın da tadını kaçırdı. Bu bayramı nasıl geçireceğiz bilmiyoruz” dedi.

 

Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artarken, vatandaşlar artan fiyatlar karşısında alım gücü kaybıyla boğuşuyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte çocuklarına yeni kıyafetler ve misafirlerine tatlılar almak isteyen vatandaşlar ise kara kara düşünüyor. Diyarbakır‘da vatandaşların büyük çoğunluğu ekonomik durumlarından dolayı alışveriş yapamadıklarını ve Ramazan Bayramı’nı endişe ile karşıladıklarını belirtiyor.

‘Kıyafet almak hayal oldu

38 yaşındaki Songül Demircan, Diyarbakır’da üç çocuklu bir ev hanımı. Eşi asgari ücretle çalışıyor ve aile geçimini zorlukla sağlıyor. Ayşe Hanım, “Bu sene bayram alışverişi yapamadık. Çocuklara yeni kıyafetler almak bile hayal oldu. Eskileriyle idare edecekler. Misafirlerimize tatlı ikram etmek de çok zor. Şeker fiyatları almış başını gitmiş. Çikolata tezgâhlarına yanaşılmıyor. Tatlı fiyatlarını ise hiç sormuyoruz.  Geçen sene bayramda tatlı almıştık, bu sene alamıyoruz. Bu bayramı nasıl geçireceğiz bilmiyoruz. Ekonomi çok kötü. Bu duruma biran önce dur denmeli. Vatandaş bırakın ikramlık almayı günlük ihtiyaçlarını bile artık karşılayamaz duruma geldi. Yetkililerden biran önce bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

‘Bu gidişle dükkanı kapatmak zorunda kalacağız’

54 yaşındaki Mustafa Çakıltaş ise, Diyarbakır’da esnaf. 20 yıldır Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’nde bakkal dükkânı işletiyor. Çakıltaş, “Ekonomik krizden biz de çok etkilendik. Satışlarımız çok düştü. Vatandaşların alım gücü yok. Geçen sene bayramda çok yoğunluk olurdu, bu sene dükkan boş. Kira ve masraflarımızı bile karşılayamıyoruz. Bu gidişle dükkanı kapatmak zorunda kalacağız. Hükümetten esnafa destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘Bilet fiyatları çok pahalı’

24 yaşındaki Süleyman Handanoğlu da Diyarbakır’da üniversite öğrencisi. Balıkesir’den şehre gelen Handanoğlu, kendi geçimini kendi sağlamak için bir kafede part-time çalışıyor. Süleyman Handanoğlu, “Ramazan Bayramı’nda ailemi ziyarete gitmek istiyordum ama bilet parası bile alamıyorum. Zaten bilet fiyatları da çok pahalı. Üniversitedeki masraflarım da çok fazla. Ekonomik durumum çok zor. Geçen sene bayramda ailemle güzel bir bayram geçirmiştik ama bu sene öyle olmayacak. Bu krizin bitmesini istiyorum“ ifadelerini kullandı.