Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmin Yeni Rotası Diyarbakır Ekspresi

Popüler Doğu Ekspresi treninin yaz versiyonu ilk seferini önceki gün tamamladı. Ankara Garı’ndan hareket eden tren Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Kayseri rotasını 4 günde tamamlandı. Yolcular kültürel yolculuğun yanı sıra uğradıkları kentlere özel lezzetleri tatma imkanı buldu.

Popüler Doğu Ekspresi treninin

Turizmin Yeni Rotası Diyarbakır Ekspresi. Ankara Garı’ndan hareket eden tren Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Kayseri rotasını 4 günde tamamlandı.

 

Diyarbakır – Turistik Doğu Ekspresi’yle tren yolculuğunu popüler hale getiren TCDD, Turistik Diyarbakır Ekspresi ile seyahat severlere yaz aylarında alternatif bir rota yarattı. Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini 19 Nisan’da gerçekleştirdi. Güneydoğunun kadim kenti Diyarbakır’ın adını taşıyan trenin ilk seferine katılan yolcular, tarihi kentin siyah taşlı evlerinin arasında dolaştı, birbirinden lezzetli yemeklerinin tadına baktı.

 

ADIM ADIM GEZDİ

 

TCDD Taşımacılık Müşteri Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen program çerçevesinde 19 Nisan’da Ankara Garı’ndan hareket eden tren Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Kayseri’den oluşan rotasını tamamladıktan sonra önceki gün Ankara Garı’na ulaştı. İlk seferini yapan tren uğradığı şehirlerde büyük coşkuyla karşılandı. Malatya’da trenden inen yolculara kayısı ikram edildi, Diyarbakır’da davul zurnalar, Elazığ’da çayda çıra ekipleri yolcuları karşıladı. Trenin ilk seferine katılan yolcular mola verilen şehirlerin turistik ve tarihi mekanlarında bol bol fotoğraf çekme imkanı da buldu. Diyarbakır’da bir gece konaklayan yolcular, şehrin turistik rotalarını adım adım gezdi. Coğrafi işaretli yemeklerinin tadına baktı, alışveriş yaptı.

 

TARİHİN İZLERİNİ TAŞIYOR

 

Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin 1051 kilometrelik güzergahı, doğal güzelliklerin yanı sıra, tarihin izlerini de taşıyor. Güzergah yolculara, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında gerçekleştirdiği Diyarbakır seyahati sırasında hayran kaldığı için treni durdurduğu Hazar Gölü’nü ve Fırat Demiryolu Köprüsü’nü yakından görme imkanı da tanıyor.

 

HAFTADA BİR SEFER

 

Ankara-Diyarbakır Turistik Treni, Ankara’dan haftada bir kalkacak. 180 yolcu kapasiteli tren, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Trenin oda bilet fiyatı çift kişilik konaklamalı Ankara’dan Diyarbakır’a gidiş 9 bin TL, Diyarbakır’dan Ankara’ya dönüş 8 bin TL’den satışa sunuluyor.