Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ Diyarbakır’daki o arsayı sattı!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yıkılan Emniyet binasının arsasını TOKİ satışa çıkardı. Mahalle sakinlerinin park yapılmasını istediği arsaya bina yapılacak.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yıkılan

TOKİ Diyarbakır’daki o arsayı sattı! Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yıkılan Emniyet binasının arsasını TOKİ satışa çıkardı. Mahalle sakinlerinin park yapılmasını istediği arsaya bina yapılacak.

 

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki 50 yılık Polis Okulu ve Emniyet Müdürlüğü ek binası Maraş merkezli depremde hasar almıştı. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan bina için yıkım kararı verilmiş, polis okulu olarak da kullanılan Emniyet Müdürlüğü’nün ek binası, geniş güvenlik önlemleri altında yıkılmıştı.

TOKİ arsayı sattı

Yaklaşık on dönümlük alanla ilgili tartışmalar devam ederken, TOKİ’nin arsayı satışa çıkardığı ortaya çıkardı. Emsali değiştirilen alanının ticari alan yapıldığı ve satıldığı öğrenildi. TOKİ’nin arsayı ne kadara ve kime sattığı öğrenilemezken, TOKİ’nin Yenişehir İlçesi Adliye binası yanında bulunan Milli Emlak arsasını ise Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis ettiği belirlendi. Bağlar’daki eski emniyet binasının arsasına 8 bloktan oluşan bir site yapılacağı öğrenildi.

Mahalle sakinleri, yıkılan binanın yerine park yapılmasını istiyordu.

 

Bu arada 2016 yılında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, söz konusu binada gözaltında iken patlama meydana gelmiş, patlamadan Demirtaş ve HDP’liler kıl payı kurtulmuştu.