Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknolojiye direnen meslek: Televizyon tamirciliği!

Diyarbakır’da yaşayan Remzi Yıldız, 49 yıldır televizyon tamiratı işi yapıyor. Mesleğine bir ömür adayan Yıldız, mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü aktardı. Zamanında sadece zanaat öğrenmek için girilen işe şuanda eleman bulamaz olduklarını kaydeden Yıldız, “Şuanda işimi tek başıma devam ettiriyorum, çünkü elaman bulamıyorum. Geçmişte işimiz iyiydi ama şimdi LCD televizyonların çıkmasından sonra çöktü. İşimizin bitmesinin ve gerilemesinin en büyük sebebi teknoloji oldu” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Remzi Yıldız,

Teknolojiye direnen meslek: Televizyon tamirciliği!

Diyarbakır’da yaşayan ve mesleğine bir ömür adayan Remzi Yıldız, mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü aktardı.

 

teknolojiye-direnen-meslek-televizyon-tamirciligi

 

Teknolojinin gelişmesiyle gerileyen meslek gurupları arasına yer alan televizyon tamiratı mesleği durma noktasına geldi. Diyarbakır’da çırak olarak başladığı televizyon tamiratı işini 49 yıldır devam ettiren Remzi Yıldız, son yıllarda evlerimize giren LCD ve LED televizyonların çıkmasıyla mesleğinin iyice gerilediğini ifade etti.  Renkli televizyonlarda tamiratın daha ucuz olduğunu aktaran Yıldız, LCD ve LED televizyonlarda maliyetin daha fazla olduğuna dikkat çekti.

49 yıldır televizyon tamiratı işi yapıyorum

İlkokul 4. sınıfa giderken çırak olarak bir televizyoncu dükkanında işe başladığını kaydeden Remzi Yıldız, “O zamanlar tek derdimiz bir zanaat öğrenmekti, para hesabına kesinlikle girmiyorduk. Megafonla başladım zamanla pikaba dönüştü daha sonra radyo derken renkli televizyonla devam etti. Son olarak evlerimizde var olan LCD televizyonlar çıktı. Maalesef bizim meslek bunun çıkmasıyla ölme noktasına geldi. 49 yıldır televizyon tamiratı işi yapıyorum” dedi.

‘İşimizin gerilemesinin en büyük sebebi teknoloji’

Zamanında sadece zanaat öğrenmek için girilen işe şuanda eleman bulamaz olduklarını kaydeden Yıldız, “Kimisi radyo kapağı sökemiyor ama ben ustayım diyor. Şuanda işimi tek başıma devam ettiriyorum, çünkü elaman bulamıyorum. Geçmişte işimiz iyiydi ama şimdi LCD televizyonların çıkmasından sonra çöktü. İşimizin bitmesinin ve gerilemesinin en büyük sebebi teknoloji oldu” diye konuştu.

‘’İlk zamanlardaki renkli televizyonların tamiratı daha ucuzdu’’

Geçmiş yıllarda ortaya çıkan renkli televizyonların tamiratının daha kolay ve ucuz olduğunu dile getiren Yıldız, LCD ve LED televizyonların hayatımıza girmesiyle tamiratının da vatandaşları epey zorladığını ifade etti. Remzi Yıldız, “Önceden televizyon arızaları hep serpmeydi, şimdi tek kart aline getirmişler ve bunların da onarımı olmuyor. Tek kart olduğu için aslında tamiri de 100 lira ise bin liraya çıkıyor, hem vatandaş hem iş yapan için sıkıntılı bir durum” şeklinde konuştu.

49 yılda biriktirilen anılar

Televizyon tamiratı yaptığı 49 yıl içinde bin bir türlü olayla karşılaşan Remzi Yıldız o yıllarda yaşadığı güzel bir anısını da bizimle paylaştı. Yıldız’ın öz dayısıyla arasında geçen diyalog şu şekilde;

“Öz dayım bir gün tamir için radyosunu getirdi bana. Radyoyu tamir ettikten sonra dayımın gelip almasını bekledim. Dayım getirdiği radyoyu hafif bulunca, bana radyodan parça çıkardığımı söyledi. Ben tamir esnasında pilleri çıkarmışım daha sonra bu aklıma gelince kendi pillerimden taktım ama dayıma söylemedim. Pilleri takıp dayıma verdiğimde dayım onu eve götürüp tartıyor meğer getirmeden önce de tartmış tartılar bir çıkınca bana işimi iyi yaptığımı söyledi. Böylede güzel bir anımız olmuştu.”