Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP Diyarbakır Adayı, Çocukların Kürtçeyi İyi Konuşması İçin Kulüp Açacak!

Saadet Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Sabır Fırat, Kürtçeyi iyi konuşabilmeleri için Diyarbakırlı çocuklara, Çocuk Kulüpleri açacaklarını söyledi.

Saadet Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir

SP Diyarbakır Adayı, Çocukların Kürtçeyi İyi Konuşması İçin Kulüp Açacak! Çocukların iyi Kürtçe konuşmaları için çocuk kulüpleri açacağını söyledi.

 

31 Mart Yerel seçimler için çalışmalarını yoğunlaştıran partiler ve adayları, bir birinden ilginç proje ve vaadlerde bulunmayı sürdürüyor.

 

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Sabır Fırat, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kürtçeyi daha iyi konuşabilmeleri için çocuk kulüpleri açacaklarını söyledi. Türkçe ve Kürtçe yaptığı paylaşımda Fırat şunları söyledi:

 

ÇOCUK KULÜPLERİ

 

“Diyarbakır’da yaşayan çocuklarımızın Kürtçeyi iyi konuşabilmek, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitmek ve beceri kazandırmak için Çocuk Kulüpleri açacağız.

 

Em ê KLUBÊN ZAROKAN vekin da ku zarokên me yên li Amedê dijîn baş bi Kurdî qise bikin, tenduristiya wan a bedenî û derûnî biparêzin, pêşveçûna wan a sosyo-çandî bikin, wan li gorî berjewendiyên wan perwerde bikin”