Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sevilen esnaf Bağlar’ın yüküne talip!

Diyarbakır’ın sevilen esnafı DEM Partisi aday adaylığına başvurdu.

Diyarbakır’ın sevilen esnafı DEM

Sevilen esnaf Bağlar’ın yüküne talip. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin sevilen, saygı duyulan ve güvenilir esnaflarından Mehmet Tekçi DEM Partisi’nden aday adaylığına başvurdu.

Hamza ÖZÇELİK

 

Sevilen ve güvenilen bir isim”

 

50 yıllık aile geleneğinden gelen ve bir miras olarak gördüğü esnaflığı 19 yıldan bu yana Bağlar ilçesinde sürdürüyor. 2004 yılından beri Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde esnaflık yapan çevre esnafı ve vatandaşlar tarafından sevilen ve güvenilen bir isim olan Mehmet Tekçi, Diyarbakırlı kuyumcuların da güven, sevgi ve takdirini kazanarak çeşitli dönemlerde Diyarbakır Kuyumcular Odası’nda yöneticilik görevi yaptı.

 

“Samimi sohbetlerden analiz”

 

Esnaf olmanın vermiş olduğu avantajlarla kentin ve ilçenin sorunlarına yakından tanıklık ettiğini beyan eden Tekçi, “Kentin dinamiklerine ve toplumun sosyal yapısını gözlem ve insanlarla kurduğum sıcak ve samimi sohbetlerle analiz ederek bu kente hizmet ve sorunların çözümü için uzun yıllardan bu yana gönül vermiş olduğum DEM Partisi’nin Bağlar Belediye Eş Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunda bulundum” dedi.

 

diyarbakirin-sevilen-esnafi-baglarin-yukune-talip

 

“Artık harekete geçme zamanı”

 

Geçmişten bugüne gönül verdiği parti de sahada da özellikle Bağlar bölgesinde çalışmalara destek verdiği ve bu desteği artık parti içinde yer alarak sürdürmek için adaylığını ilan ettiğinin altını çizen Tekçi şöyle dedi:

 

“Özellikle halkımıza ve partimize artan baskı ve sindirme politikalarının artması nedeniyle bu baskıya karşı mücadele etmek ve toplumu daha güzel yarınlara taşımak için Bağlar Belediye Eş Başkanlığı’na talip oldum. Tecrübe ve birikimleriyle bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır’ın sorunlarına yakından vakıfım. Bu birikimi, Bağlar bölgesi başta olmak üzere Diyarbakır’ın mevcut sorunlarını çözmeye harcayacağım. Çünkü bölgeyi iyi bilen birinin bunu başarabileceğine inanıyorum”

 

“Kayyum başrol olan halkı figüran yaptı”

 

“Halkımızın en başta dil ve kültür sorunu vardır” diyen Tekçi, halkın klasik belediyecilik anlayışından ziyade DEM parti geleneklerine uygun belediyeciliğe özlem duyduğunu, bu özlemin 31 Mart akşamı son bulacağına inandığını kaydetti. Kayyum belediyeciliğe karşı olduğunu anlatan Tekçi, halkın kendi kendini yönetmesi gerektiğini, başrolde olması gereken halkın kayyumlukla figüranlığa atılmasına gönlünün razı olmadığını da her fırsatta dile getirdiğini ifade etti.