Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Ayının Işığı Diyarbakır’ı Aydınlatıyor!

Diyarbakır, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının gelişini coşkuyla karşılıyor. Sokaklar, camiler ve iftar çadırları Ramazan’a hazır. Diyarbakırlılar, bu mübarek ayda ibadetlerini yerine getirerek manevi bir huzur bulmayı umut ediyor. Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirten vatandaşlar, Ramazan’ın maneviyatın ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bir ay olacağını söyledi. Kent esnafı ise ekonomik sıkıntılardan dem vursa da Ramazan’ın bereket ve huzur ayı olduğunun altını çiziyor.

Diyarbakır, her yıl olduğu

Ramazan Ayının Işığı Diyarbakır’ı Aydınlatıyor!

 

Diyarbakır, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının gelişini coşkuyla karşılıyor. Sokaklar, camiler ve iftar çadırları Ramazan’a hazır. Diyarbakırlılar, bu mübarek ayda ibadetlerini yerine getirerek manevi bir huzur bulmayı umut ediyor. Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirten vatandaşlar, Ramazan’ın maneviyatın ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bir ay olacağını söyledi. Kent esnafı ise ekonomik sıkıntılardan dem vursa da Ramazan’ın bereket ve huzur ayı olduğunun altını çiziyor.

 

Diyarbakır, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte coşku ve heyecan içinde. Şehir sokaklarında, mahallelerinde ve camilerinde Ramazan hazırlıkları tamamlandı. Diyarbakırlılar, ibadetleriyle bu mübarek ayın manevi atmosferini doyasıya yaşamak istiyor. Ramazan ayı boyunca her gün oruç açma saatlerine doğru Diyarbakır’ın farklı noktalarına kurulan iftar çadırlarında, ihtiyaç sahipleriyle birlikte binlerce kişi iftarlarını açacak.

Diyarbakırlılar manevi bir huzur bulacak

Ramazan ayı boyunca Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel dokusunu zenginleştiren etkinlikler de düzenlenecek. Camilerde düzenlenecek olan özel programlar, ilahiler ve Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Diyarbakırlılar manevi bir huzur bulacak. Ramazan ayının manevi atmosferi, Diyarbakır sokaklarında ve insanların gönüllerinde ayrı bir coşkuyla yaşanacak. Diyarbakırlılar, bu mübarek ayın bereketinden ve rahmetinden en güzel şekilde yararlanmak için ibadetlerini gerçekleştirecek.

issizlik-rakamlari-aciklandi-3-milyonu-gecti

Vatandaşlar Ramazan’ın coşkusunu yaşıyor

Ramazan ayının Diyarbakır için önemini vurgulayan Diyarbakırlı vatandaşlar, bu ayın birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyledi. Süleyman Kaynas isimli vatandaş, “Ramazan ayı bizim için çok önemli bir ay. Bu ayda birbirimize daha yakınlaşıyoruz, yardımlaşıyoruz. Ramazan’ın bereketi ve huzuru her yere yayılıyor” dedi.

‘Ramazan ayı bir aile ayı’

Ev hanımı olan Hatice Demir, “Ramazan ayı bizim için bir aile ayı. Bu ayda daha fazla vakit geçirerek birbirimize daha da yakınlaşıyoruz. Ramazan’ın manevi atmosferi ailemizi daha da güçlendiriyor. Ramazan ayı anı zamanda aile içindeki yalınlaşmayı da artırıyor. Bölgemizde genel olarak aileler birbirlerini iftara hatta bazen sahura davet eder. Bu da aile bağlarını güçlendirir ve rahmet ve bereket ayına ayrı bir anlam katar. Şuanda vatandaşın tek sıkıntısı ekonomi. Her şey çok pahalı. İnsanlar istediği şeyi evine alamıyor. İnşallah biran önce bu hayat pahalılığı son bulur ve daha büyük sofralarda bir araya geliriz” diye konuştu.

‘Gazze ve Filistin’deki kardeşlerimizi unutmayalım’

Dicle Üniversitesi’nde okuyan Murat Ceylantaş isimi öğrenci,  “Ramazan ayı sadece maneviyat ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma ayı da oluyor. Bu ayda çeşitli yardım faaliyetlerine katılarak ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz. Ben aslen Hakkariliyim. Burada okuyorum. Birkaç arkadaşımla birlikte Ramazan ayını en iyi ve verimli şekilde geçirmeyi istiyoruz. Bunun için de ibadetlerimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Yardım faaliyetleri olduğunda katkıda bulmak için çabalıyoruz. Buradan sizin aracılığınızla Diyarbakırlılara Gazze’deki kardeşlerimizi Filistin’deki kardeşlerimizi unutmamalarını rica ediyorum. Onları bu mübarek ayda dualarımızdan eksik etmeyelim. Sofralarımızda boykot ürünlerini bulundurmayalım” şeklinde konuştu.

Bu ayda çocukluğumu hatırlıyorum

73 yaşındaki Ramazan dede ismini taşıdığı ay için şunları söyledi; “Ramazan ayı benim için geçmişe dönük bir yolculuk gibi. Çünkü ben bu ayda doğdum ve bu ayın ismini taşıyorum. Bu ayda çocukluğumu ve Ramazan’ın eski güzelliklerini hatırlıyorum. Ramazan’ın manevi atmosferi bana huzur ve esenlik veriyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan’ın getirdiği manevi atmosfer

Diyarbakır’da esnaflar için ise Ramazan ayı, bereketin ve huzurun simgesi. Bu ayda satışlar artıyor, müşterilerle daha fazla sohbet etme ve onlarla bir araya gelme fırsatı doğuyor. Esnaflar, Ramazan’ın getirdiği manevi atmosferin işyerlerine de yansıdığını söylüyor.

‘Allah bize de vatandaşa yardım etsin’

Bağlar Esnaflarından Kutbettin Eris ise, “Ramazan ayı esnaf için de bereketli bir ay. Müşterilerimizle daha fazla sohbet etme ve onlarla bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Ramazan’ın getirdiği huzur ve bereket esnafımıza da yansıyor. Müşterilerimiz daha fazla alışveriş yapıyor ve bu da bize maddi açıdan fayda sağlıyor. Ancak şuandaki ekonomi ortada. Vatanda ne yazık ki istediğini alamıyor. Bütçesini iyi kontrol etmek zorunda kalıyor. Keşke elimizde olsa ve halk ucuz ürünler verebilsek. Ancak şuanki enflasyonla bu imkânsız. Sattığımız ürünleri çok pahalıya aldığımız için vatandaşa uygun bir şekilde veremiyoruz. Yetkililerden beklentimiz piyasalara müdahale etmeleri. Halk bu anlamda perişan durumda. Vatandaşın alım gücünün düşmesi dolaylı olarak direk bizlere yansıyor. Allah hem bize hem de vatandaşa yardım etsin” ifadelerini kullandı.