Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilere toplu taşıma desteği!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özellikle eğitim alanında yapmış olduğu yeniliklere bir yenisini daha ekledi. Kentte ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ekonomik anlamda destek olmayı amaçlayan belediye, öğrenciler için Abonman Kart uygulaması başlattı. Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kentteki tüm öğrenciler, 245 karşılığında toplu taşımalardan yükleme tarihi itibariyle 1 ay boyunca kullanabileceği 120 biniş hakkı kazanacak. Yükleme tarihi itibariyle 1 ay dolduktan sonra kullanılmayan biniş hakları sıfırlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özellikle

Hamza Özçelik/ Berivan Kılıç

Diyarbakır’da başta eğitim alanında olmak üzere vatandaşlara birçok konuda yardım eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), bunlara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerine kişi başı 5 bin lira yardım eden Büyükşehir belediyesi, bu kez Diyarbakır’da bulunan bütün öğrencileri kapsayacak yeni bir projeye imza attı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentte okuyan öğrencilerin ekonomisine destek olmak için geliştirdiği abonman kart sistemiyle öğrenciler otobüslere 245 lira karşılığında yükleme yaptıkları tarihten itibaren 1 ay boyunca kullanabilecekleri 120 binişten faydalanacak.  Öğrenciler Diyar Kartlarına yükleyecekleri bu abonman hak, 1 ayda kullanılmak üzere 120 biniş boyunca geçerli olacak. Abonman yükleme tarihi baz alınarak 1 ay geçtikten sonra yeniden yükleme yapmaları gerekecek.

KART DOLUM MERKEZLERİNDE ÖĞRENCİ KUYRUĞU

Özel halk otobüsleri ve kırsal hatlara binişin sağlanabilmesi için ayrıca bakiye yüklenmesi gerekecek.
Uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu sistemine kayıtlı öğrenciler yararlanabilecek. Öğrenciler, ellerindeki mevcut kartlar ile yükleme noktalarından abonman sisteme geçiş yapabilecek. Abonman kart yardımı adı altında 245 lira yükleyen bütün öğrenciler her ay için  120 defa binmeye hak kazanacak. Böylelikle günlük 8 lira olan öğrenci indirimi 2 liraya gelmiş oluyor.  Aileleri ve öğrencileri büyük bir yükten kurtaracak olan bu kart uygulaması sonrası kart dolunum önlerinde büyük kuyruklar oluştu.

ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Kartlarına yükleme yapmak için sırada bekleyen öğrenciler, uygulamadan gayet memnun olduklarını söyledi. Geçen yıl da buna benzer bir uygulamanın yapıldığını hatırlatan öğrenciler, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu uygulama çok güzel. Özellikle kıt kanat geçinen öğrencilere verilen bu destek çok iyi oldu. Zaten öğrencinin ekonomi ortada, aldığımız burs hiçbir şeyimize yetmiyor. Bu azda olsa bize destek olacak. Belediye yetkililerine uygulamalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.