Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP ’de ‘Şeyh Said’ istifaları

Bingöl Belediyesi MHP’li 3 Meclisi üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şeyh Said ile ilgili sözleri üzerine istifa etti.

Bingöl Belediyesi MHP’li 3

MHP’de ‘Şeyh Said’ istifaları. Bingöl Belediyesi MHP’li 3 Meclisi üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şeyh Said ile ilgili sözleri üzerine istifa etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şeyh Said ile ilgili, “Bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır. Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır” sözleri üzerine Bingöl’de MHP’li 3 Belediye Meclis üyesi istifa etti.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre MHP’li Meclis üyeleri Ahmet Bukan, Ramazan Susadı ve Mehmet Sayit Günergök, Bahçeli’nin sözlerine tepki olarak meclis üyeliğinden istifa etti.

Ramazan Susadı, Bahçeli’nin sözleri üzerine istifa ettiğini söyledi. Şeyh Said’in dini bir lider olduğunu ve kendisini bir değer olarak kabul ettiklerini belirten Susadı, Bahçeli’nin sözlerinin ardından partide kalmasının bir anlamı olmadığını ve meclis üyesi görevini de bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

İstifa eden diğer MHP’li üye Ahmet Bukan da, Bahçeli’nin sözlerinin kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Bingöl Belediyesi Meclisi’nde 6 üyesi olan MHP’nin üç üyenin istifasının ardından grubu düşmüş oldu.

mhpde-seyh-said-istifalari

Ne demişti?

16 Aralık’ta partisinin Ankara İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, şunları söylemişti:

“Türkçemiz şerefimiz, anamızın ak sütü, varlığımızın sancağı, geleceğimizin güvencesi, bekamızın canevidir. Bununla eş zamanlı olarak bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır.

Tarih ve milletin huzurunda söylüyorum; Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır.

Piran’da askerlerimize saldıran, halkı isyana teşvik eden, Genç, Palu, Elazığ, Silvan, Lice, Varto işgaline kalkışıp Diyarbakır’ı ele geçirmek için saldırı düzenleyen, eğer bu işgal başarılı olsaydı İngiltere’den sözde Kürdistan için destek isteyeceğini itiraf eden bir soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı çukurdadır.

Onlara dikkat ediniz, kalpleri milletle çarpmaz, gözleri milletle yaşarmaz, göğüsleri milletle kabarmaz.”