Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lice ve Dicle’de PKK Operasyonu: 82 Mağara Ve Sığınak İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK elemanlarına yönelik 8 ilde operasyon düzenlendiğini bu kapsamda 82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Lice ve Dicle’de PKK Operasyonu: 82 Mağara Ve Sığınak İmha Edildi. PKK elemanlarına yönelik 8 ilde operasyon düzenlendi.

 

8 İLİN 13 İLÇESİ KIRSALINDA OPERASYON

 

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 338 Tim, 4 bin 283 Jandarma personeli ve  J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay’da “BOZDOĞAN-28” Operasyonları gerçekleştirildi. Bu illerin; Hozat, Nazımiye, Beytüşşebap, Silopi, İdil, Cizre, Genç, Dargeçit, Lice, Dicle, Tatvan, Eruh ve Hassa kırsalında düzenlenen operasyonlarda netice elde edildi.

 

82 MAĞARA İMHA EDİLDİ

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, 8 ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin ‘bahar aylarında kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları’ çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlenen ‘Bozdoğan-28’ operasyonlarında 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi” dedi.

 

ÇOK SAYIDA SİLAH VE PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

 

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda başta; 206 kilogram amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde, 15 El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 859 çeşit çap ve ebatta mühimmat, 9 pompalı tüfek, 7 el bombası olmak üzere çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildiğini ifade etti.