Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayapınar Belediyesi’nden eğitimde büyük başarı!

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Eğitim Akademileri, Bilgi evleri ve Okuma Salonlarında sınavlara hazırlanan öğrenciler tüm yıl verdikleri emeğin karşılığını aldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla hem adayların hem de Kayapınar’ın eğitim kadrosunun yüzü güldü.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve

19 Ağustos’ta açıklanan YKS sonuçlarıyla öğrencilerin heyecanı doruğa çıktı. Kayapınar Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz eğitim imkanıyla tüm yıl boyunca sıkı bir şekilde sınava hazırlanan öğrencilerden 557’si aralarında Tıp, Diş Hekimliği, Yazılım ve İnşaat Mühendisliği, Psikoloji, Öğretmen, Hemşire, Ebe, Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi bölümlerin bulunduğu birçok branşta başarı gösterdi. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Belediye olarak ilçe merkezinde ve kırsal bölgelerde yaşayan, sosyo-ekonomik durumu düşük öğrencilere ücretsiz eğitim desteği vermek amacıyla Kayapınar Akademileri, Bilgi evleri ve okuma salonlarını açtıklarını söyledi.

“3 bin 700 öğrencimizi sınavlara hazırladık”

Gelecek nesillerin daha iyi eğitim almaları için Kayapınar Belediyesi Akademiler ve Bilgi evleri adı altında 15 branştaki 120 öğretmen ile ilkokul öğrencileri derslere, 8. sınıfları liseye, 12. sınıfları ve Mezun gruplarını üniversiteye hazırladıklarının altını çizen Karaman, “1. Sınıftan mezun olan öğrencilerimize kadar haftanın 7 günü sabah 08:00 akşam 20.00 saatleri arasında ilkokul öğrencilerimizin 1 Okuma salonumuzda ödev, kütüphane ve soru çözüm, ortaöğretim öğrencilerimizin 4 Bilgi evi ve 2 akademimizde, kütüphane ve LGS eğitimi ile beraber  5.,6.,7. Sınıf öğrencilerimiz Kayapınar Akademimizde Robotik kodlama, İngilizce eğitimi görürken 12. Sınıf ile mezun öğrencilerimiz tüm eğitim birimlerimizde ücretsiz olarak sınıf içi eğitim, kütüphane, etüt, denemeler ile LGS, TYT, AYT ve YDT sınavına hazırlanan toplam 3 bin 700 öğrencimize eğitim verdik” diye konuştu.

“Her yıl bir önceki yıla göre başarılarımızı katlayarak devam ettiriyoruz”

Karaman, Eğitime Dost Kayapınar Belediyesi’ne bağlı 2 Eğitim Akademisi, 1 okuma salonu ve bilgi evlerinde öğrencilerin sınava hazırladıklarını belirterek, “Bu yıl  başta Tıp ve Diş Hekimliği olmak üzere çeşitli bölümleri kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Sınav sonuçlarını bizler de aileleri gibi öğrencilerimiz gibi heyecanla bekliyorduk. Aldığımız sonuçlardan sonra da gördük ki her yıl bir önceki yıla göre başarılarımızı katlayarak devam ettirdiğimizden dolayı bunun haklı gururunu ve mutluluğunu eğitim hizmetleri ailesi olarak yaşıyoruz” dedi. Tıp Fakültesi: 6, Diş hekimliği: 8, Yazılım mühendisliği: 9, İnşaat mühendisliği: 13, Psikoloji: 13, Öğretmen: 186, Hemşirelik: 23, Ebe: 19, BESYO: 95  ve Diğer bölümler: 185 olmak üzere toplam 557 öğrenci çeşitli bölümleri kazandı.

“Gelecekleri için herkesi eğitim akademilerine bekliyoruz”

Kayapınar Eğitim Akademisi öğrencilerinden Elif Mızrak, Eğitim Akademisindeki öğretmenlerin kendilerine çok yardımcı olduklarının altını çizerek, “Hem rehberlik hem de psikolojik ve motivasyon açısından çok yararlı buluyorum. Zamanımın büyük bölümünü Eğitim Akademisinde geçirdim. Oldukça yararlı buldum. Mezuna kalmıştım ve hedefim vardı. Akşam 20.00’a kadar burayı kullanıyordum. Zamanımı boş geçirmedim. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Hedefimize ulaşmamızda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum”

Öğrencilerden Şeref Pervane ise, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“O yüzden zamanımızı ders çalışmakla geçirdik. Böylesi dev eğitim kompleksinin Diyarbakır’da bulunmasını çok anlamlı ve yararlı buluyorum. İmkanı olmayan bizim gibi öğrencilere bu tür imkanı sağlayan başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada kütüphane ve okuma salonları var. Hocalar her zaman bize yardımcı oluyorlar. Sınav dönemi buralarda zaman geçirmelerini istiyorum. Sosyal aktivitelere çok fazla katılmasınlar. Çünkü bir yıl onları hayatlarını iyi bir yere getirmeye vesile olabilir.”