Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaplaner, Ev Alma Hayali Kuranlara Tercüman Oldu: “Düşük Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Çıkacak?”

Son aylarda konut kredilerinin yüzde 4’e yakın oranlarına ulaşması kredi ile ev alma imkânını zorlaştırıyor. Halk, hükümetten, kamu bankaları üzerinden yüzde 1.80’e kadar düşen faiz imkanlarıyla konutlarda kullanılabilecek finansmanı sağlamasını bekleniyor. Diyarbakırlı konut ve gayrimenkul sektörü temsilcileri de, ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşın ev sahibi olmasının yolunu açmak için düşük faizli konut kredilerinin bir an önce çıkması gerektiğine dikkati çekiyor.

Son aylarda konut kredilerinin

Kaplaner, Ev Alma Hayali Kuranlara Tercüman Oldu: “Düşük Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Çıkacak?” Son aylarda konut kredilerinin yüzde 4’e yakın oranlarına ulaşması kredi ile ev alma imkânını zorlaştırıyor. Halk, hükümetten, kamu bankaları üzerinden yüzde 1.80’e kadar düşen faiz imkanlarıyla konutlarda kullanılabilecek finansmanı sağlamasını bekleniyor. Diyarbakırlı konut ve gayrimenkul sektörü temsilcileri de, ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşın ev sahibi olmasının yolunu açmak için düşük faizli konut kredilerinin bir an önce çıkması gerektiğine dikkati çekiyor.

Düşük faizli kredi bir an önce çıkarılmalı

 

Türkiye’de konut kredilerinin yüksekliğinden dolayı kredi ile ev almak oldukça zor duruma geldi. Son aylarda konut kredilerinin yüzde 4’e yakın oranlarına ulaşması kredi ile ev almayı daha da zorlaştırdı. Özellikle konut sektörü temsilcileri, ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşın ev sahibi olmasının yolunu açmak için düşük faizli konut kredilerinin bir an önce çıkması gerektiğine dikkati çekiyor.

 

Enflasyon vatandaşı oldukça zorluyor

 

Diyarbakır Merkezli Kaplaner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kaplaner, durağan olan ülke ekonomisinin canlanmasının gayrimenkul sektörüyle mümkün olabileceğini ifade ediyor. Gayrimenkul sektörünün bir çok alanda ekonominin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacağını düşünen Kaplaner, asrın felaketi sonrası enflasyon ve döviz kurundaki yükseliş ile artan hayat pahalılığı beraberinde konut kiralarındaki çok ciddi artışlar vatandaşı oldukça zorladığını söyledi.

Para biriktirmek kolay değil

 

Yeni dönemde, yüksek enflasyon nedeniyle para biriktirmenin artık kolay olmadığını, vatandaşın elinde tuttuğu küçük birikimlerinin enflasyon karşısında erimemesi için farklı farklı yatırımlara yöneldiğini belirterek, “Bu yatırımlarda da vatandaş istediğini almış değil. En değerli yatırım olarak görülen altın bile enflasyonun altında kalıp yatırımcısını üzebiliyor” dedi.

kiracilar-dikkat-kirada-tavan-zam-orani-ortaya-cikti

“Ev almak için arsa almak”

 

“Burada enflasyona kafa tutabilen tek yatırım gayrimenkul ve arsa yatırımlarıdır” diyen Sedat Kaplaner, “Vatandaşlar, özellikle enflasyon üstü gelir getiren bu ürünlere yöneliyor. Metrekare bazlı arsa alımları en çok yatırım yapılan enstrümanlar oluyor. Vatandaşlar, parasıyla alabildiği metrekarelerde arsa satın alıp en azından arsanın değerlenmesiyle bir ev almayı hayal ediyor. Ev almak için yegane yöntem şu anda bu gözüküyor” dedi.

İnşaat maliyet endeksi kasımda arttı

“Milyarlarca liralık servet inşaatlarda yatıyor”

 

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin ve ev alma hayalleri kuranların sabırsızlıkla düşük faizli konut kredisi beklentisi olduğunu da kaydeden Kaplaner, “Ev almak için bir diğer yöntem de bilindiği gibi kredi kullanımıdır. Ancak Faizlerin oldukça yüksek seviyelerde olması son zamanlarda neredeyse yüzde 4’lere varması karşısında kimse kredi ile ev almaya yönelmiyor. Bu durum inşaat sektörü başta olmak üzere bağlı birçok sektöründe elini kolunu bağlıyor. Milyarlarca liralık servet inşaatlarda yatıyor.

“Kamu bankaları eliyle düşük faizli krediler verilmeli”

 

Ev fiyatları bu ortamda oldukça cazip rakamlarda olsa bile nakit sıkıntısı nedeniyle alım ve satım durmuş durumda. Bu ekonomik girdaptan kurtulmanın çaresi düşük faizli kredilerinin çıkmasını bekliyor. Türkiye’de kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli kredi musluklarının açılması gerekiyor. Sektör temsilcileri, vatandaşlar, ev alma hayali kuranlar, bir an önce konuyla ilgili hükümetten kampanya başlatmasını bekliyor. Vatandaşın hayalini kurduğu evine kavuşması maalesef düşük faizli kredilerde” diye konuştu.