Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İnsani yaşam sürmüyoruz biz buralarda rezil olduk’

Akademik takvimin 3. Haftasına girilmesine rağmen yurtlarda sorunlar bitmiyor. Genel olarak yurt şikayetlerine Diyarbakır İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu da eklendi. Burada barınan öğrenciler, son 24 saatte elektrik ve su kesintisi şikayetiyle elektrik kurumu ve yurt yönetiminin kapısını çaldı. Temel bakım ihtiyaçlarını kantinden satın aldıkları pet sular ile gidermeye çalışan öğrenciler, bu sorun yetmezmiş gibi yurt kantininin su fiyatlarına yaptığı zam ile neye uğradıklarını şaşırdı. Daha fazla dayanamayan öğrenciler yurt önünde toplanıp seslerini duyurmak istedi. Muhatap bulamayan öğrenciler, “Banyo yapılamıyor, lavabo ihtiyacı giderilemiyor ve en basiti el yüz yıkamaya bile imkan sunulmuyor. Üstüne üstlük bir de kantinde satılan su fiyatları da arttırılınca dayanamaz hale geldik. Yurt müdürü ortada yok, hatta kim olduğunu bile bilmiyoruz. Akademik takvimin 3. Haftasına girmiş bulunmaktayız ama hiçbir şekilde insanî yaşam sürmüyoruz. Sorunların peşinden koşmaktan derslerimize odaklanamıyoruz. Burada çok mağduruz. Lütfen sesimiz duyurulsun biz burada rezil oluyoruz” diye isyan ettiler.

Akademik takvimin 3. Haftasına

 

Ömer Türk / Damla Türk

Diyarbakır’da kız öğrenciler, kaldıkları yurtta yaşadıkları sıkıntılar karşısında fazla dayanamayıp isyan bayrağı açtı. Dicle Üniversitesi kampüs içerisinde bulunan İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, 14 Ekim Cumartesi saat 19.00’dan itibaren su ve elektrik kesiği olduğunu belirterek, kız yurdunda kalanların özel ihtiyaçlarını bile gideremez hale geldiğini söyledi.  Diyarbakır İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, son 24 saatte elektrik ve su kesintisi şikayetiyle elektrik kurumu ve yurt yönetiminin kapısını çaldı. Sorunlarına çare bulunmaması karşısında yurt önünde toplanan kız öğrenciler, yaşanan sorunlar ve sorumsuzluklara isyan etti.

 

Kantinci su kesintisini fırsat bilip fiyat yükseltti

Lavabo ve el yüz yıkama gibi ihtiyaçlarını kantinden satın aldıkları pet şişeler ile gidermeye çalışan öğrenciler, su sıkıntısı yaşanmasıyla birlikte KYK yurt bünyesinde bulunan kantindeki su fiyatlarının da arttırıldığını ifade ederek, “Banyo yapılamıyor, lavabo ihtiyacı giderilemiyor ve en basiti el yüz yıkamaya bile imkan sunulmuyor. Üstüne üstlük bir de kantinde satılan su fiyatları da arttırılınca dayanamaz hale geldik” dediler.

“Ne olur sorunlarımıza bir çare bulunsun”

Yurt müdürünün ortada olmadığını, hatta kim olduğunu bile bilmediklerini kaydeden öğrenciler, yurt görevlileri ile sorunu çözmeye çalıştıklarını, kendi imkanlarıyla elektrik kurumu ile irtibata geçtiklerini ama netice alamadıklarını dile getirerek, “Dicle Epsaş’ı arayan yurt arkadaşlarımıza dünden beri bu durumla ilgili herhangi bir arıza kaydı bildirilmemiş. Yurt müdürü kimdir bilen yok. Burada çok mağduruz. Sesimizi yetkililere ulaştırmaya çalışıyoruz. Ne olur sorunlarımıza bir çare bulunsun” diye dert yakındılar.

 

“İnsanî yaşam sürmüyoruz”

Diyarbakır İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu bünyesinde barınan Ayşe isimli öğrenci, “Dün akşamdan beri su kesintisi yaşandı ve aradan 18 saat geçmesine rağmen hâlen hiçbir şey yapılmadı. Topluca idare ile görüşmeye gittik ve cevap alamadık. Dünden beri olan su sıkıntısının yanında akşam yurda dönmek istediğimizde belediye otobüsleri kampüs girişinde bizi bırakıp yurda kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Belediye otobüsünün şoförüne bunu dile getirdiğimizde ‘Saatinizi bilin sizde’ cevabını aldık. Akademik takvimin 3. Haftasına girmiş bulunmaktayız ama hiçbir şekilde insanî yaşam sürmüyoruz”

“Sıkıntı yaşamaktan bıktık”

Yurt bünyesinde barınan Hediye Sanrı isimli öğrenci ise, “Neredeyse iki gündür su sıkıntısı elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Operatör sıkıntısı da had safhada. Kızların özel ihtiyaçları giderilemiyor. En basiti lavabo ihtiyacı dahi giderilemiyor. Akşamları ders çıkışı otobüsler bizleri getirmiyor uzak bir mesafede inmek ve 2-3 kilometre yürümek zorunda bırakılıyoruz. Akademik takvimin 3. Haftasına girmiş bulunmaktayız ama daha bırakın banyo yapmayı yüzümüzü dahi yıkayamıyoruz. Şu anda bin 500 öğrenci barınıyor ve diğer bölümlerin açılmasıyla 2 bin 200 öğrencinin barındığı bir alan olacak. Bu sıkıntıları yaşamaktan bıktık dile getiriyoruz ve cevap alamıyoruz. Verdikleri cevap tatmin edici değil, suyun ne zaman geleceği belli değil. Yarın okulumuz var ama nasıl okula gideceğimizi şaşırdık artık gereğinin yapılmasını istiyoruz.

 

“Biz burada rezil oluyoruz”

Fatma isimli öğrenci de, “İki gündür su sıkıntısı elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Hiç olmazsa bu alana bir tanker su getirilmesini istedik ama bu da galiba karşılanmayacak. Operatör, şebeke sıkıntısı yaşıyoruz. 6. Tip olmasına rağmen 6. Tip standartlarında yaşamıyoruz. Odalarımızda herhangi bir aparatımız yok, dolap eksikliğimiz var. Akademik takvimin 3. Haftasına girmiş bulunmaktayız ama hala ciddi sorunlarımız var. GSB yanımızda değil. Gerekli bütün yerlere müracaatımızı yaptık bir haftadır bunun peşinden koşmaktan derslerimize odaklanamıyoruz. Lütfen sesimiz duyurulsun biz burada rezil oluyoruz.”