Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HÜDA PAR’dan Diyarbakır’ın Fethi programına davet

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethedilişinin 1385’inci yıldönümü münasebetiyle yarın “Yolumuz Fetih Yolu” temasıyla program düzenliyor.

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik

HÜDA PAR’dan Diyarbakır’ın Fethi programına davet

Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethedilişinin 1385’inci yıldönümünde HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, yarın saat 16.30’da merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Camiinden Hazreti Süleyman yerleşkesine yürüyüş ve ardından ezgi, fetih canlandırma ve konuşmaların olacağı bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Düzenlenecek programın içeriği hakkında bilgi veren HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Demir, gerçekleştirecekleri etkinliğe tüm Diyarbakır halkını davet etti.

Etkinliği düzenlemelerindeki asıl gayelerinin Hazreti Ömer’in halifeliği döneminde İyaz bin Ğanem komutasında nice sahabilerin ayak bastığı ve 27 şehid sahabinin meftun olduğu Diyarbakır‘da fetih ruhunu hatırlamak ve şehit olan sahabileri anmak olduğunu belirten Demir, sahabilerin getirmiş olduğu aydınlık mesajları zamanın gençliğine ve gelecek nesillere hatırlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

“Yolumuz Fetih Yolu” temasıyla yarın düzenlenecek etkinliğe davet çağrısında bulunan Demir, “Programımız pazar saat 16.30 itibariyle Selahaddin Eyyubi Külliyesinde bir araya gelerek Hazreti Süleyman yerleşkesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Akabinde yerleşke içerisinde şiir ve ezgilerin, fetih canlandırmalarının, günün anlam ve önemine binaen konuşmaların olacağı bir dizi programlar gerçekleşecek. Gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimize her yaştan ve civardan herkesi bekliyoruz.” dedi.