Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı’ndan Erdoğan’a ‘Ümmetin lideri ol’ teklifi!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, İsrail’in Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sonrası sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastane saldırısıyla ilgili paylaşımını alıntılayarak, Kudüs’ün işgalden kurtarılması için rehberlik yapması çağrısı yaptı. Bu rehberliğin tarihte Selahattin Eyyubi’ye ‘Ümmetin lideri’ sıfatı verdiği hatırlatmasında bulunan Turgut, “Bugün de kim Kudüs’ün kurtarılması için ümmeti bir araya getirir ve buna rehberlik ederse doğal olarak Ümmetin lideri ve önderi olacaktır. Bu adımı attığınız zaman Kürdü Türkü Arabı ile ümmet arkanızda duracaktır. Atılacak olan bir adım var ise o da hemen şimdidir” diyerek çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl

Süleyman Aydın / Ferhat Aygün

İsrail’in hava saldırısında vurduğu El Ehli Baptist Hastanesi’nde, yaralı ve hastaların yanı sıra binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500’ü yaşamını yitirirken, binlerce kişi de yaralandı. Saldırıya Türkiye ve dünyadan sert tepkiler geldi. Saldırı, Diyarbakır’da protesto edildi. Şanlıurfa Yolu üzerindeki AVM önünde toplanan yüzlerce kişi, “SİHA’lar Gazze‘ye”, “Dişe diş kana kan intikam” sloganları atarak, katliamı protesto etti.

 

Hüda-Par’dan ‘süresiz direniş nöbeti’

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı da “süresiz direniş nöbeti” çağrısı yaptı. İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Seccadeni Al Gel. İşgalci siyonist çetelerin Filistin’de, Gazze’de katliamları tüm şiddeti ile devam ediyor. Katliamlara karşı sesimizi yükseltmek ve tepkimizi ortaya koymak için Diyarbakır Ceylan Karavil AVM önünde süresiz direniş nöbetinde olacağız. Bu münasebetle bugün öğle namazını müteakip Ceylan Karavil AVM önünde Şehid olan Filistinli kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edilecek. Duyarlı tüm halkımız davetlidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rehberlik çağrısı

Bu açıklamanın hemen ardından HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut’tan da dikkat çekici bir paylaşım geldi. İsrail’in Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sonrası sosyal medya hesabından saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili paylaşımını alıntılayan Turgut, Kudüs’ün işgalden kurtarılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rehberlik yapması çağrısı yaptı.

‘Ümmetin lideri ol’

Bu rehberliğin tarihte Selahattin Eyyubi’ye ‘Ümmetin lideri’ sıfatı verdiği hatırlatmasında bulunan Turgut şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanım! Tarihe Kudüs fatihi olarak geçen Selahattin Eyyubi, Kudüs’ün işgalden kurtarılması için Ümmetin birliğini sağlayarak aynı zamanda çağının Ümmet önderi ve lideri oldu. Bugün de kim Kudüs’ün kurtarılması için ümmeti bir araya getirir ve buna rehberlik ederse doğal olarak Ümmetin lideri ve önderi olacaktır.” Bu adımı attığınız zaman Kürdü Türkü Arabı ile ümmet arkanızda duracaktır. Atılacak olan bir adım var ise o da hemen şimdidir.” Vedat Turgur’un bu paylaşımı binlerce beğeni aldı.