Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlılar neden mutsuz?

Diyarbakır’ın “en mutsuz kent” olmasına dair konuşan psikolog Duygu Berekatoğlu, kentin coğrafyasına ve iklime dikkat çekti.

Diyarbakır’ın “en mutsuz kent”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Yaşam Memnuniyet Araştırması” adı verilen araştırmayla en mutsuz illeri belirledi. Geçtiğimiz sene yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Diyarbakır en mutsuz kent oldu. Mutsuzluk oranının hesaplandığı araştırmada Diyarbakır’da bulunan mutsuz insanların il nüfusuna oranı yüzde 24,75 oldu. Böylece araştırma verilerine göre Diyarbakır, Türkiye’de en mutsuz il olarak iki yıl üst üste listenin başında yer aldı. Diyarbakır’ı Tunceli ve Şanlıurfa izledi.

‘Umudun olmadığı yerde mutluluktan söz etmek mümkün değil’

Konuya dair Rûdaw’a konuşan psikolog Duygu Berekatoğlu, şunları söyledi:  “Bir psikolog olarak da kendi danışanlarımda gözlemlediğim şey, mutsuzluk ve çaresizlik hissi. Bulunduğumuz coğrafya, kimlikler ve aidiyetler üzerinden siyasal gerginliğin olduğu bir bölge. Bundan kaynaklı göçler, savaş ve yaşadığımız birçok kolektif travma var aslında. Siyasi gerginliklerden kaynaklı insanlar hak ihlali yaşıyor. Bundan kaynaklı da umut yok. Umudun olmadığı yerde mutluluktan söz etmek mümkün değil.”

‘Güvenli bir yaşam, iş kurabilme potansiyelini artırmak gerekiyor’

Sosyolog Prof.Dr.Rustem Erkan ise konuya ilişkin “Diyarbakır’da ilginç bir durum var. 310 bin 18-25 yaş arası genç var. Bir kere genç işsizlik meselesini mutlaka çözmek gerekir. Bütün sorunların en önemli kaynaklarından biri… Güvenli bir yaşam, iş kurabilme potansiyelini artırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Yarın değil, bugün ölmek istiyoruz”

Fesih Erdogan adlı vatandaş ise “Ben hayatımdan memnun değilim. Bu pahalılıkta insan nasıl hayatından memnun olabilir ki. Yarın değil, bugün ölmek istiyoruz” ifadeleriyle sitem etti. Mecit Turgay ise, “Hayatımdan memnun değilim. Savaş varsa, barış yoksa hiçkimse hayatından memnun olmaz” dedi.