Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı SMA hastası Mirza bebek yardım eli bekliyor

Diyarbakır’da SMA hastası olan Mirza bebeğin ailesi, ilaç için gerekli olan 58 milyon 722 bin 761 TL için destek bekliyor.

Diyarbakır’da SMA hastası olan

Diyarbakırlı SMA hastası Mirza bebek yardım eli bekliyor! Diyarbakır’da SMA hastası olan Mirza bebeğin ailesi, ilaç için gerekli olan 58 milyon 722 bin 761 TL için destek bekliyor.

 

Ülkede Spinal Musküler Atrofi (SMA) tanısı konulan bebeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Tedavi için gerekli olan ilaçların pahalılığı ve resmi makamlarca herhangi bir girişimin olmaması aileleri yardım toplama kampanyalarına itiyor.

Tedavi masrafı: 1 milyon 819 bin 500 Dolar

Bu ailelerden biri de Diyarbakır’da yaşayan Yürür ailesi. SMA Tip-1 tanısı konan ailenin 16 aylık çocuğu Mirza’nın tedavi olabilmesi için 1 milyon 819 bin 500 Dolar yani 58 milyon 722 bin 761 TL değerindeki ilacı alması gerekiyor.

‘Gündelik yevmiyeyle bu ilacı nasıl alayım?’

Mevsimlik işlerde çalışan baba Murat Yürür, 20 günlükken çocuğuna SMA tanısı konduğunu ve ilacının Almanya, Amerika ile Dubai Emirliği’nde bulunduğunu belirtti.  İlaç için Dubai’den 1 milyon 819 bin 500 Dolar teklif aldıklarını söyleyen Yürür, “Mevsimlik işçiyim. Yazın gider pamuk, mısır vs. sularım ve çocuklarımı geçindiririm. Gündelik yevmiyeyle çalışan bir insanım bu ilacı nasıl alayım?” diye sordu.

Yürür ailesi, yardımseverlerden destek bekliyor

Evde kendisinden başka çalışan olmadığını belirten Yürür, başlattıkları yardım kampanyası ile stant kurduklarını ve beklediklerini söyledi. Bir çocuğunun sırf standa bakabilmesi için okula ara verdiğini aktaran Yürür, yardımseverlerden destek beklediklerini söyledi.