Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı kadınlara istihdam müjdesi: “Fırsatlar Haritası”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Diyarbakırlı kadınlar için başlatılan projeyi açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Diyarbakırlı kadınlara istihdam müjdesi: “Fırsatlar Haritası”

 

‘Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’ etkinliğine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, pilot illeri arasında Diyarbakır’ın da olduğu projelerinden bahsetti.

Genç kadınların birçok istihdam alanına ulaşmasına vesile olacak olan ‘Fırsatlar Haritası’ projesinin pilot illeri arasında Diyarbakır’da bulunuyor

Diyarbakırlı kadınlara istihdam müjdesi: “Fırsatlar Haritası”

DİYARBAKIR’DA PİLOT İLLER ARASINDA

Mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin desteklenmesine yönelik 2016’dan beri “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesini yürüttüklerini dile getiren Göktaş, şunları kaydetti:

Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sabancı Vakfı iş birliğinde yürütülen, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi. Projenin dijital portalında, ne eğitim ne de istihdam (NEET) grubunda olan genç kadınların iş, staj, eğitim ve girişim desteğine ulaşmalarını sağlayan ‘Fırsatlar Haritası’ bulunuyor. Projenin pilot illeri Adana, Diyarbakır ve İzmir’de eğitimlerimiz başladı. NEET grubundaki genç kadınlara verilen eğitimlerin, ufuk açıcı olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki süreçte eğitim ve mentorlük programlarımızla daha çok genç kadınımıza ulaşmayı hedefliyoruz.”

FIRSATLAR HARİTASI NEDİR?

Fırsatlar Haritası, ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların kendilerine en yakın iş, eğitim, staj gibi fırsatları Türkiye haritası üzerinden bulmalarını sağlıyor. Fırsatlar Haritasında ilinizi seçerek, ilinizdeki fırsatları görebilir, fırsat türlerini seçerek istediğiniz fırsatlara erişebilirsiniz.