Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı avukat hukuk ve yasaları Kürtçe anlatıyor!

Elican Stêrk, İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlı bir Kürt avukat. Farklı bir misyonu var: Kürtçe videolar aracılığıyla insan hakları, yasalar ve hukuk bilincini yaymak.

Elican Stêrk, İstanbul'da yaşayan

Diyarbakırlı avukat hukuk ve yasaları Kürtçe anlatıyor! Elican Stêrk, İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlı bir Kürt avukat. Farklı bir misyonu var: Kürtçe videolar aracılığıyla insan hakları, yasalar ve hukuk bilincini yaymak.

 

İstanbul’da yaşayan Diyarbakırlı Kürt avukat Elican Stêrk, insan hakları, yasalar ve hukuk üzerine bilgilendirici Kürtçe videolar çekerek sosyal medya platformlarında yayınlıyor.

Avukatlık yapan Stêrk, sosyal medya üzerinden “Hiqûq Bi Kurdî” (Kürtçe hukuk) adını taşıyan kanal üzerinden videolar çekiyor.

Stêrk, Kürtlerin kendi anadillerinde yasal haklarının ne olduğunu anlamalarını ve davalarında kendilerini savunmalarını kazandıracak terimleri öğretmeyi amaçlıyor.

‘Kürtçe hukuk bir ihtiyaçtı’

Yaptığı çalışmalara ilişkin Rûdaw’a konuşan Stêrk, şunları söyledi: “Kürtçe hukuk bir ihtiyaçtı ve yapılması gerekiyordu. Biz davalara girince halkımızın hukuk bilmediğini görüyorduk.

Halkımızın haklarını daha çok bilmesi ve öğrenmesi için, davalarda kendilerini savunabilmeleri için biz de böyle bir çalışma yapalım dedik.

Videolarda yasalardan, hukuktan ve insan haklarından bahsediyorum. Bazen daha net anlaşılması için dava kararlarına da yer veriyorum.”

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2018’de mezun olan Stêrk, İstanbul’da avukatlık yapıyor.

Müvekkillerine de Kürtçe olarak haklarını anlatan Stêrk, Kürtçenin her alanda kullanılmasından yana.

 “Bu çalışma önayak olacak”

Rûdaw’a konuşan Stêrk şunları dile getirdi:  “Yasaları ve hukuku bilmek, su ve hava kadar gerekli bir şey. Ben bu çalışmanın diğer pek çok çalışmaya önayak olacağı kanaatindeyim.

Sadece ben değilim, diğer avukat arkadaşlarla bu çalışmayı yapıyoruz. Ben çok iyi bir hizmet olacağını düşünüyorum. Bu bir örnek olacak, cesaret verecek ve Kürtçe diğer alanlarda da daha fazla kullanılacak.”

Kürt avukat önümüzdeki zamanlarda Kürtçe hukuk üzerine akademik yazılar da yazarak çeşitli platformlarda yayınlamayı planlıyor.