Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın Tarihi ve Kültürel Varlıkları Yayınlandı

“Diyarbakır İli Tescilli ve Tescile Değer Tarihi Yapılar” çalışmasının sonuçları yayın haline getirildi.

“Diyarbakır İli Tescilli ve

Diyarbakır’ın Tarihi ve Kültürel Varlıkları Yayınlandı

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Diyarbakır İli Tescilli ve Tescile Değer Tarihi Yapılar” çalışmasının sonuçları yayın haline getirildi.

Önemli çalışmanın kentteki tarihi ve kültürel yapıların belgelenmesi ve korunmasına yönelik büyük bir adım olarak nitelendiriliyor.

 

YAYININ LANSMANI YARIN YAPILACAK

Yayının lansmanını  Cuma günü (yarın)  Gastro İnovasyon Merkezi’nde yapılacak.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde 2023 yılında tamamlanan “Diyarbakır İli Tescilli ve Tescile Değer Tarihi Yapılar” çalışması sonuçları yayın haline getirildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde mimar, harita mühendisi ve arkeologlardan oluşan ekip tarafından Diyarbakır ilinin Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde çalışma yapıldı. 13 ilçe ve bağlı köylerde, korunması gerekli ancak henüz keşfedilmemiş, tescillenmemiş taşınmaz kültür varlıkları tespit edildi. Belgeleme çalışması yapılarak tescillenmesi için gerekli başvurular yapıldı. Tescilli kültür varlıklarının da bilgilerinin güncellenmesi ve fotoğraflanması sağlandı. Çalışma kapsamında 536 taşınmaz kültür varlığının tespiti ve güncelleme çalışması yapıldı.

2023 yılında tamamladığımız çalışma DTSO tarafından yayın halinde derlendi ve basımı yapıldı. Kentimizin tarihi kültürel varlıkları için önemli bilgiler içeren yayınımızın lansmanını siz değerli değerli basın emekçilerimizin katılımı ile 09.02.2024 Cuma günü Gastro İnovasyon Merkezi’nde yapmak istemekteyiz.

Yer: Gastronomi Merkezi (Eski DTSO Hizmet Binası)

Lansman Etkinliği Programı:

11:30 Açılış Konuşmaları

11:50 Araştırma Çalışması Sunumu

12:20 Yöresel İkramların Sunumu

Diyarbakır’ın Tarihi ve Kültürel Varlıkları Yayınlandı