Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın Peygamberler ve Krallar diyarı büyülüyor

Diyarbakır’ın en güzel ilçeleri arasında bulunan Eğil, muhteşem doğası ve güzellikleriyle misafirlerini bekliyor.

Diyarbakır’ın en güzel ilçeleri

Diyarbakır’ın Peygamberler ve Krallar diyarı büyülüyor

 

Diyarbakır ilinin kültürel ve doğal zenginliği en fazla olan ilçelerinden biri olan Eğil ilçesi. Peygamberlerin kabirleri, antik kalesi, baraj gölü ve birçok güzellikleriyle ön plana çıkıyor.

Peygamberler ve Krallar diyarı  olarak adlandırılan ilçede turizm atağı sürüyor.

Eğil ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür, sosyal medya hesabından yaptığı ; “Turizm Cenneti Eğil’imiz tüm güzellikleri ile misafirlerini bekliyor”,  başlıklı  paylaşımında Eğil’e ziyaret için  olanlara videolu bir davette bulundu.

Diyarbakır'ın Peygamberler ve Krallar diyarı büyülüyor

EĞİL

 

Eğil, Diyarbakır il merkezine 52 km(yaklaşık 40 Dk.) uzaklıktadır. Dicle Nehrine paralel bir tepe üzerinde inşa edilmiş olan ilçe 4 mahalleden meydana gelmektedir

Asurlulardan kalma kale ve birçok antik mağara, kral kızı resimlerine ev sahipliği yapan bir ilçedir. Hititler döneminde adının İngalava olduğu tahmin edilmektedir. Oldukça köklü kültürel zenginliklere sahip Eğil, “Peygamberler şehri” olarak bilinmektedir.  Geçmişte; Asurlular, Roma İmparatorluğu, Bizanslılar, Selçuklu Hanedanı, Abbasiler, gibi devletlerin idaresinde bulunmuştur.

Diyarbakır'ın Peygamberler ve Krallar diyarı büyülüyor

Peygamberlerin kabirleri, antik kalesi, baraj gölü sayesinde mesire alanı olarak günübirlik ziyaret edilebilecek, Diyarbakır iline yakın en güzel doğal mekândır.

Eğil’de, Dicle Nehrinin, şimdi Dicle baraj gölünün doldurduğu kanyon buranın en kayda değer doğal güzelliklerinin bulunduğu bir mekândır. Eğil Feribot iskelesinden kalkan teknelerle günübirlik bir taraftan Kralkızı barajına kadar diğer taraftan Dicle-Hani Karayolu köprüsüne, köprünün kuzeyinde Akdağ eteklerine kadar gidip gelmek mümkün. Bu kısa tur esnasında kanyonun sağlı solu yamaçlarında manzarayı, yeşil bir bitki örtüsünü, meşe ormanını görmek mümkün. Keza kanyondaki dik kayalıklar özellikle Dağcılık sporu ile uğraşanlara eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Tırmanma ve yürüyüşler yapmaya elverişli imkânlar sunmaktadır. Yine baraj gölü özellikle su sporları ile uğraşanlar için bulunmaz bakir bir alandır. Bu alanda yüzme, her türlü su sporu yapma, yarışmalar düzenlemeye müsaittir.

Diyarbakır'ın Peygamberler ve Krallar diyarı büyülüyor