Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın o ilçesinden turizm atağı! Bakanlık da devrede!

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi turizm potansiyelini güçlendirmek için stratejik toplantı gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi turizm

Diyarbakır’ın o ilçesinden turizm atağı! Bakanlık da devrede! Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır’ın Eğil ilçesine önemli desteklerde bulunacak.

 

Diyarbakır‘ın tarihi zenginlikleriyle öne çıkan Eğil ilçesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen bir toplantı ile turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

 

 

Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür’ün girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatları doğrultusunda bazı kararlar alındı.

 

 

Bu kararların nasıl hayata geçirileceğiyle ilgili istişarenin yapıldığı toplantıya Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Volkan Hülür, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü ve Başdanışman Neşe Çıldık, Turizm Geliştirme Ajansı Genel Müdür V. Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube Şefi Nihal Metin, Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eras Eraslan ve beraberindeki heyet katıldı.

 

Toplantıda; Eğil ilçesinin turizm potansiyeli ele alındı. Tarihi ve kültürel mirasların turizme kazandırılması, İnanç ve tarih turizminin tanıtılması amacıyla yapılan toplantıda, stratejik adımların atılması ve iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi üzerinde odaklanıldı.

 

 

 

Eğil ilçesinin turistik değerlerinin ortaya çıkarılması ve bölge turizminin canlandırılması adına önemli bir platform olan toplantıda, kültür turizmi, tarih turizmi ve yerel özelliklerin vurgulanması üzerine yoğunlaşıldı.

 

 

 

Bu kapsamda, Eğil’in sahip olduğu potansiyellerin etkili bir şekilde tanıtılması ve turistlerin ilçeye çekilmesi için stratejik adımların belirlenmesi konusunda kararlar alındı.

 

Eğil ilçesinde 2 gün sürecek olan ziyaretin, turizm alanında önemli bir dönemeç olması bekleniyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerel yöneticiler arasındaki bu iş birliği, Eğil’in turizm haritasını güçlendirmeye yönelik umut verici bir başlangıç olarak değerlendiriliyor.