Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’dan kurban bağışı çağrısı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber bu yıl bağışta bulunmak isteyenlere çağrıda bulunan Umut Kervanı Diyarbakır, geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıkları kurban eti sayısını katlayarak arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber

Diyarbakır’dan kurban bağışı çağrısı

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yurt içi ve yurt dışında başta gıda olmak üzere ayni, nakdi ve barınma gibi yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Kurban bağışında bulunacak hayırseverler için 2024 yılı kurban ve hisse bedeli fiyatlarını açıklayan Umut Kervanı, vekaletlerini kendilerine vermeleri hususunda bağışçılarına çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Diyarbakır Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, “Diyarbakır Umut Kervanı olarak 2024 yılı kurban startını “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla başlatmış bulunmaktayız. Her sene olduğu gibi bu yıl da bağışçılarımızın vermiş olduğu vekaletle gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında temiz ve hijyenik ortamda kurbanları kesip muhtaç ailelere yetiştireceğiz inşallah.” dedi.

“BAĞIŞÇILAR, BELİRLEMİŞ OLDUĞUMUZ FİYATLAR DOĞRULTUSUNDA KURBANLARINI İSTEDİKLERİ YERDE KESTİREBİLİR”

Geçen sene yaklaşık 10 bin aileye kurban eti dağıttıklarını belirten Olgun, “Bu yıl bunu katlama çabası içerisindeyiz. Ne kadar fazla bağış yapılırsa o kadar ihtiyaç sahibi aileye ulaşmış olacağız. Zira Kurban Bayramı münasebetiyle yolumuzu gözleyen binlerce muhtaç aile var. Bizler de bunların kurban eti ihtiyaçlarını karşılamak üzere elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Olgun, “Kurban bedelini yurt içinde 12 bin ve Filistin 26 bin TL iken hisselere göre Afrika 3 bin 250 ile 3 bin 750 TL arası, Afrika ve Yemen 4 bin 500 ile 5 bin TL arası değişkenlik arz ediyor. Bağışçılarımız, belirlemiş olduğumuz fiyatlar doğrultusunda istedikleri yerde kurbanlarını kestirebilirler. Her nerede kurbanlarını kestireceklerse etler, oradaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak ve video görüntüleri de kendi telefonlarına atacağız. Şimdiden yapacakları bağışlar için Allah kabul etsin diyoruz. Teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.