Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki Türkiye’nin en büyük mahallesinde 50 muhtar adayı yarışıyor!

4 ilden daha büyük olan Diyarbakır’daki Türkiye’nin en büyük mahallesinde 50 muhtar adayı yarışıyor.

4 ilden daha büyük

Diyarbakır’daki Türkiye’nin en büyük mahallesinde 50 muhtar adayı yarışıyor! Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Türkiye’nin en büyük mahallesi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi.

 

Bağcılar Mahallesi’nin nüfusu yaklaşık 200 bin kişiden oluşuyor. Mahallenin sakinleri Türkiye’nin en büyük mahallesi olmaktan gurur duyuyor.

 

Bağcılar Mahallesi nüfusuyla Kilis, Gümüşhane, Baybürt ve Dersim gibi iller ile 804 ilçeden daha büyük.

 

Diyarbakır’da yerel seçimlerin en güçlü ve en hararetli rekabeti burada muhtarlar arasında yaşanıyor.

 

Mahallede her yerde muhtar adaylarının posterlerini görmek mümkün. Burada 100 binin üzerinde seçmen bulunuyor ve 50’ye yakın kişi muhtar adayı olarak kampanya yürütüyor.

 

“Bağcılar’da birçok eksiğimiz var”

 

Bağcılar Mahallesi muhtar adaylarından Orhan Sarı, “Bağcılar’da birçok eksiğimiz var. Mahallede sağlık, ulaşım ve aydınlatma sorunları yaşanıyor. Özellikle ulaşım ve sağlık sorunları çok fazla” dedi.

 

Bağcılar’da seçmen sayısı birçok il ve ilçedeki seçmen sayısından fazla olduğu için muhtar adaylarının işi de oldukça zor. Bu nedenle kampanyalarını ciddi şekilde yürütüyorlar.

 

Bunlardan biri de mevcut muhtar Şeyhmus Şırdanlı. Şırdanlı, yeniden seçilip yarım kalan projelerini tamamlamak istiyor.

 

“Mahallenin eksikliklerinden dolayı aday olduk”

 

Adaylardan Mehmet Fatih Yılmaz, “Biz bu mahallenin eksikliklerinden dolayı aday olduk. Mahallede aydınlatma sorunu var, park sorunu var, güvenlik sorunu var. Yol sıkıntısı var. O yüzden mahalleye katkı sunmak istiyoruz” diyerek neden aday olduğunu anlattı.

 

“Hastanenin temelini atacağız”

 

Mevcut muhtar ve muhtar adayı Şeyhmus Şırdanlı projeleriyle ilgili, “Bizim en büyük projemiz mahallemizin ilçe olması olacak. En büyük çalışmamız o yönde olacak. Allah’ın izniyle gençlere çok güzel işler yapacağız. Eğer seçilirsem bir hastanenin temellerini atmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Mahalle sakinleri de becerikli bir kişinin muhtarlık görevine seçilmesini ve sorunlarını çözmesini istiyor.

 

Seçmen Abdulsamet Taş, “Mahalle ilçe olunca belediye de olacak o zaman rahatlayacağız” dedi.

 

“Kadınlarımız geceleri dışarı çıkmaya cesaret edemiyor”

 

Seçmen Çiğdem Barut, “Her taraf bir, temizlik yok. Çocuklarımız rahat edemiyor. Kadınlarımız gece dışarı çıkmaya cesaret edemiyor, mahallede ışık yok. Mahalle için ışık istiyoruz. Beklenenin ötesine geçen yetenekli bir muhtar istiyoruz” dedi.

 

Bağcılar’da 2010’lu yılların başına kadar mahallenin nüfusu 10 bin civarındayken mahalle geçen yıllar içinde çok büyüdü ve sorunları arttı.

 

Nüfus artışı nedeniyle hem muhtar adayları hem de mahalle sakinleri, mahallelerinin ilçe yapılmasını, ilçe yapıldıktan sonra da dört mahalleye bölünerek daha fazla hizmet almalarının sağlanmasını talep ediyor.