Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde önemli mesajlar verildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde “Gazze ve Filistin’deki Müslümanların desteklenmesinin şer’en vacip olduğuna” vurgu yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından

Diyarbakır‘daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde önemli mesajlar verildi! Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde “Gazze ve Filistin’deki Müslümanların desteklenmesinin şer’en vacip olduğuna” vurgu yapıldı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır’da “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, başta Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve on binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Mevlid-i Nebi etkinliği öncesinde, etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Peygamber âşıkları, alana ücretsiz seferler düzenledi

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Vakıf tarafından kentin farklı noktalarından alana ücretsiz seferler düzenlendi. Yoğunluğun oluşmaması nedeniyle alan dışında araçlardan inen vatandaşlar, alana yaya olarak geldi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi. Peygamber Sevdalıları tertip komitesi görevlileri de alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada görevliler tarafından vatandaşların alana rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle dev bir ekran da kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Dr. Nevaf Tekruri: Meydanlardaki gösterilerinize devam edin

Etkinlik Doç. Dr. Rıfat Ablay’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin selamlama konuşmasını Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri gerçekleştirdi.

Dr. Tekruri, konuşmasında “Evet kardeşlerim, sizlere şu müjdeyi veriyorum. Gazze’deki mücahit kardeşlerimizin yenmesini beklemiyoruz. Bilakis onlar yendiler. Bu size bir müjdedir kardeşlerim. Ey kardeşlerim, onlar bu savaşlarında kazandı. Sizlerden de isteğimiz şudur; bu gösterilerinize, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze’yi, Aksa Tufanı’nı, mücahitleri desteklemeye devam edin” dedi.

Özlem ajans sanatçılarının da yer aldığı etkinlikte, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Diyarbakır’da Mevlid-i Nebi mesajı: Önder Hazreti Muhammed’dir!

Programda, Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, vakfın bu yılkı mesajını paylaştı.

Gazze ve Filistin merkezli mesajda, “kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın, askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi” olduğuna dikkat çekildi.

Karadaği: Gazze ve Filistin’deki kardeşlerimize destek olmak vaciptir

Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği de etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Karadaği, “Kardeşlerim sizlere şunu söylemek istiyorum ve bütün İslam alemine şunu seslenmek istiyorum: İslam dışında sizin hak ve hukuklarınızı gerçek anlamda sağlayacak yoktur.

O zaman tekrardan İslam dinine dönüş yapmamız lazım. Hak ve hukuk açısından araya hiçbir fark koymayan tek din İslam dinidir. Kardeşlerim şunu da sizlere söylemek isterim ki hepimizin üzerine şer’en, aklen ve insani olarak vaciptir ki Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizle beraber olup onları her platformda desteklememiz gerekir.

Kardeşlerim buradan Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHADUL ULEMA’ya ve Peygamber Sevdalıları’na teşekkür ediyorum. Şu an bu meydanı dolduran siz halkımıza da teşekkür ediyorum. Bu sıcağa rağmen, bu meydanı doldurdunuz. İnşallah kıyamet gününde Peygamber aleyhisselatu vesselam ile beraber olacağız. Onun Havz-ı Kevser’inde, onun mübarek ellerinden içeceğiz artık bir daha susamamak üzere.” dedi.

Program, Şeyh Muhammed Hasan Ed-Dedo Eş-Şankiti’nin yaptığı dua ile son buldu.