Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki Hasarlı Camide İbadet

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki 2015 yılında yaşanan çatışmalardan dolayı hasarlı olan camide ibadet devam ediyor. Caminin çatısındaki taşlar düşerken, yıkılmaya yüz tutan arka duvarının tahtalarla geçici olarak destek verildiği gözlendi. Vakıflar Bölge müdürlüğüne dilekçe verilmesine rağmen duvarının onarılmaması cemaatin tepkisine yol açtı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki

Diyarbakır’daki Hasarlı Camide İbadet! Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki 2015 yılında yaşanan çatışmalardan dolayı hasarlı olan camide ibadet devam ediyor.  Caminin çatısındaki taşlar düşerken, yıkılmaya yüz tutan arka duvarının tahtalarla geçici olarak destek verildiği gözlendi. Vakıflar Bölge müdürlüğüne dilekçe verilmesine rağmen duvarının onarılmaması cemaatin tepkisine yol açtı.

 

2015 yılında Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan etkilenen Savaş Mahallesindeki bir cami yıkılmayla yüz yüze bulunuyor. Tescilli yapı olan Caminin çatısındaki taşlar yerlere düşerken, arka duvarı da çökmeyle karşı karşıya bulunuyor.

 

Sur İlçesi Savaş Mahallesi’ndeki Hicri 874 (Milladi 1469) yılında yapılan tarihi Kavası Sağır Cami, yaşanan çatışmalardan nasibini aldı.  4 yıl kapalı kaldıktan sonra ön tarafı onarılarak ibadete açılan Cami’nin damı ve ön duvarı yıkılmaya başladı. Cami cemaati ve imamı, onarım için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurdu. Ancak aradan 1 ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Duvarın yıkılmaması için geçici olarak tahtalarla destek yapıldı. Cemaat biran önce cami duvarının onarılmasını talep etti.

Kavas Cami’nin tarihi

 

Kavas Camii, Kavas-ı Sağîr mescidi veya Hoca İsmail Kavas Mescidi Diyarbakır Suriçi’nde 1466 tarihinde Hoca Ahmed B. Mehmed adındaki Akkoyunlular okçu birliği komutanı olduğu tahmin edinilen bir kişi tarafından yaptırılmıştır. Şeyh Mutahhar Camii yakınlarında, aynı adlı mahallede yer alan bu yapı daha çok Kavvas-ı Kebir adıyla da tanınmaktadır. Esasen yapı 2 kısımdan oluşmaktadır. Mescidin bir de Kavvas-ı Sağır diye adlandırılan bir kısmı vardır ki, şu anda mevcut olan mescid de bu kısımdır. Bu yapılara ortak isim olarak Kavas Mescidi denilmiştir.