Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki bu görüntü yürek burktu; Kadınlar Pazar artıklarını topladı!

Diyarbakır’da kurulan semt pazarı akşam saatlerinde dağıldıktan sonra kadınların artıkları topladığı görüntü yürekleri burktu. O çaresiz insanların “Çok şükür böyle de olsa karnımız doyuyor” sözleri ise inşaların içini acıtıyor; “Semt pazara akşam saatlerinde geliyorum, tezgahların altını topluyorum. Paramız yok, evde çalışanımız yok. Pazar artıkları olsun, market artıkları olsun ne bulursam evime götürüyorum. Artıklar olsun, pazarcılar olsun, Allah onlardan da razı olsun yardımcı oluyorlar, çıkma çürükler oldu mu onları da veriyorlar. Çok şükür böyle de olsa karnımız doyuyor.” 

Diyarbakır’da kurulan semt pazarı

 

Osman Ergün / Hasan Dersan

Akşam saatlerinde dağılan pazarlardan, marketlerin önündeki konteynerlerden hatta çöp kutularından yiyecek gıda toplayan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Diyarbakır’da da önceki gün kadınların semt pazarı dağıldıktan sonra artıkları topladığı görüntüler yürek burktu.

VATANDAŞLAR ARTIK TOPLUYOR

Her geçen gün etkisini daha çok hissettiren ekonomik kriz vatandaşı çaresiz bırakıyor. Son aylarda çöp konteynerlerinde, pazar tezgahlarının altında atık sebze meyve toplayan, çıkma tabir edilen yarı çürük ürünleri biraz daha ucuz fiyata alan vatandaşların sayısı artıkça artıyor.

“ÇOK ŞÜKÜR BÖYLE DE OLSA KARNIMIZ DOYUYOR” 

Market yakınlarında bulunan konteynerleri daha çok kadın ve çocuklar kontrol ediyor. İşte o çaresiz insanların içini acıtan sözleri:

“Semt pazara akşam saatlerinde geliyorum, tezgahların altını topluyorum. Paramız yok, evde çalışanımız yok. Pazar artıkları olsun, market artıkları olsun ne bulursam evime götürüyorum. Pazarcılarda Allah onlardan razı olsun yardımcı oluyorlar, çıkma çürükler oldu mu onları da veriyorlar. Çok şükür böyle de olsa karnımız doyuyor”