Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Yıkım Kararı Çıkan Yapılar Neden Yıkılmıyor?

Diyarbakır’da vatandaşlar tedirgin, öğrenciler korku içinde; boş binalar uyuşturucu yuvası haline geldi.

Diyarbakır’da vatandaşlar tedirgin, öğrenciler

Diyarbakır’da Yıkım Kararı Çıkan Yapılar Neden Yıkılmıyor? Diyarbakır’da vatandaşlar tedirgin, öğrenciler korku içinde; boş binalar uyuşturucu yuvası haline geldi.

 

CİDDİ KONUT SORUNU

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yıkımın yaşandığı 10 ilden biri olan Diyarbakır’dan can ve mal kaybı yaşandı. Aileler perişan oldu hayatlarını kaybeden aileler oldu. Yetim kalan çocuklar oldu.

 

Diyarbakır’da meydana gelen depremlerle evler bir bir sarsıldı. Yaşanan depremlerden meydana gelen yıkımlardan hayatını kaybedenlerin yakınları gidenlerin acısını yüreğinde taşırken, evleri yıkılan, hasar gören vatandaşlar ise ciddi bir konut sorunu yaşadı.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD hasar alan binalarda incelemeler yaptı. İncelemeler sonucu az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı ve hasarsız yapılar tespit edildi. Birçok vatandaş hak sahipliği için yerinde dönüşüm olmak üzere ilgili devlet kurumlarına başvurularını yaptı.

 

BOŞALTILAN BİNALAR NEDEN YIKILMIYOR?

 

Diyarbakır’da yapılan kurum incelemesi sonucunda birçok vatandaş evlerini boşaltıp kiraya gitmek zorunda kaldı. Vatandaşların açtığı mahkeme sonucu halen devam eden dosyaları var. Sonuçlanan dosyalar ve mahkemeden çıkan kararlar da netleşmeye başladı. Ancak yıkım kararı çıkan binalar hala daha yıkılmış değil. Mahkeme tarafından yıkımı onaylanan ve boşaltılan binalar hala yıkılmayı bekliyor.

 

 

Boşaltılan hem aileleri hem de öğrencileri tedirgin ediyor. Aileler çocuklarının okula giderken boşaltılan binalarda sesler duyduklarını ve içeride uyuşturucu madde kullananların varlığından şüphe ettiklerini söylüyor. Boşaltılan binaların hala yıkılmamasına bir anlam vermeyen vatandaşlar, yetkililere biran önce yıkımların tamamlanması çağrısı yapıyor.

 

KİRA YARDIMLARI UZATILSIN!

 

Öte yandan vatandaşlar, depremzedelere yönelik kira desteğinin ise devam ettirilmesini bekleniyor. Kentte son süreçte fahiş bir şekilde artan kira fiyatları vatandaşın belini büküyor. Depremzedelere verilen kira desteği bir nebze olsun vatandaşın yükünü hafifletiyor. Vatandaşlar bir yandan kira desteğinin uzatılmasını talep ederken bir yandan da TOKİ konutlarının teslim edilmesini bekliyor.

 

ORTA HASARLI BİNA SAHİPLERİ EVLERİNE NE ZAMAN KAVUŞACAK?

 

Kentte biten TOKİ konutlarının kura çekimleri ara ara yapılırken, orta hasarlı yapıların kuraya ne zaman dahil edileceği ise merak konusu. Orta hasarlı ev sahibi depremzedeler biran önce hak sahipliği konusunda bir gelişme yaşanması konusunda umudunu koruyor.