Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Uyuşturucu ve Fuhuş Parklarda Korku Saçıyor; Vatandaşlar Çözüm Bekliyor!

Diyarbakır’da uyuşturucu kullanımı ve fuhuş artıyor, özellikle Koşuyolu Parkı bu sorunun merkezi haline geldi. Vatandaşlar, parkta uyuşturucu satışı, kullanımı ve fuhuş nedeniyle tedirgin ve korkuyor. Çocukların uyuşturucu ve tacizden korunması için yetkililerden acil önlem isteniyor. Toplumsal duyarlılık ve yerel yönetimlerle iş birliği ile sorunun çözümü için çağrı yapılıyor.

Diyarbakır'da uyuşturucu kullanımı ve

Diyarbakır’da Uyuşturucu ve Fuhuş Parklarda Korku Saçıyor; Vatandaşlar Çözüm Bekliyor! Diyarbakır’da uyuşturucu kullanımı ve fuhuş artıyor, özellikle Koşuyolu Parkı bu sorunun merkezi haline geldi. Vatandaşlar, parkta uyuşturucu satışı, kullanımı ve fuhuş nedeniyle tedirgin ve korkuyor. Çocukların uyuşturucu ve tacizden korunması için yetkililerden acil önlem isteniyor. Toplumsal duyarlılık ve yerel yönetimlerle iş birliği ile sorunun çözümü için çağrı yapılıyor.

 

Uyuşturucu kullanımı ve fuhuş, Diyarbakır’da yaşanan sorunların başında geliyor. Diyarbakır Barosu’nun 15 Eylül 2023 tarihli açıkladığı rapor de kentteki uyuşturucu kullanımının her geçen yıl artığına işaret etti. Rapora göre uyuşturucu maddelerin satışı ve kullanımı 12 yaşın altına düşmüş durumda.

Ofis Semti’nde yer alan Koşuyolu Parkı, son yıllarda fuhuş ve uyuşturucunun merkezi olmuş durumda. Parka gelen vatandaşlar, uyuşturucu kullanımı ve fuhuş dolayısıyla tedirgin. Gündüz saatlerinde kalabalık olan park, akşam saatlerinde neredeyse kimsenin olmadığı bir yere dönüyor. Vatandaşlar, konuya dair yerel yöneticilerden çözüm bekliyor.

Kentin merkezinde halk tedirgin

Parka sadece gündüz saatlerinde gelebildiğini dile getiren Berivan Doğuş, “Kısa bir süre önce uzaktan şahit olduğum fuhuş pazarlığı yüzünden buraya gelemiyorum. Biz genelde arkadaşlar ve akrabalarımızla geldiğimizde de gündüz saatlerinde geliyoruz.  Yazın burada belirli bir saatten sonra oturamıyoruz.

Sözde hemen yan tarafta emniyet binası, karakol var ama güvenlik adına bir şey göremedik. Bu yaşanılanlardan dolayı önlem alınmasını istiyorum. Buraya aileler çocuklar geliyor.  Kadınlar, çocukların böyle şeylere şahitlik etmesini istemiyoruz” dedi. Doğuş, çocukların uyuşturucudan uzak tutulması için önlem alınması gerektiğini belirterek, yetkililere çağrı yaptı.

Çocuklarını parka getirmeye korktuklarını aktaran Fatma Doğuş da, “Buraya geldiğimizde çocuklarımız eğlensin, nefes alsın istiyoruz.  Burada çocuklara uyuşturucu satıldığını da duyuyoruz. Taciz olaylarını da duyuyoruz. Saat 17’den sonra buraya gelemiyoruz. Bunun önleminin alınmasını istiyoruz.  Güvenlik açısından hizmetin olmasını istiyoruz” dedi.

‘Kültürümüze sahip çıkalım’

Sadece parklarda değil, kentin birçok sokağında da uyuşturucu satışı, kullanımı ve fuhuşun yaygınlaştığına dikkat çeken Doğuş, “Uyuşturucu kullanılıyor, buna engel olunmalı. Biz Kürtlerin kültüründe böyle şeyler yok, bunlara izin vermemeliyiz. Bu yaşananlar kabul edilemez. Dışarı çıkmaya, çocuklarımızı bir yere tek başına göndermeye korkar olduk.  Çocuklarım kursa gidiyor, önlerini kesip paralarını almışlardı. Bunun üzerinde çocuklarımı kursa gönderemedim.  Evime en yakın park burası ama buraya da gelemiyoruz. Bunlara karşı örgütlenip, hep beraber bir şeyler yapmamız lazım. Protesto ya da ne ise yapalım. Çocuklarımız güvenli bir ortamda güzel yaşasın istiyoruz” diye belirtti.

‘Topyekun mücadele şart’

Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Emrah Ekinci de, “Bu konuda hem devletin hem de halkın üstüne düşen görevi yapması gerekir. Bu sadece siyasetten düşünülecek bir konu değil. Bugün bilinçli bir şekilde düşünüp hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü zararı hepimizedir. Top yekûn hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yaparız. Çocuklarımızın gözümüzün önünde yok olması bizi çok üzüyor. Dışarı çıktığımızda parklarda ya da dışarda uyuşturucu kullanıp kendinden geçenleri görünce kahroluyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yaşadığımız alanları korumamız gerekir’

Kent dinamikleriyle uyuşturucuya karşı birlikte mücadelenin önemli olduğunun altını çizen Emin Gülçek de, “Yaşadığımız alanları yerleri korumamız gerekir. Bugün Diyarbakır Koşuyolu Parkı dediğimiz zaman herkesin ailesiyle buraya geldiği bir yer burasının her konuda iyi olmasın isteriz. Sadece burası değil, her yerde öyle olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aynur Gülçek ise, “Çocuklarımız dışarı çıktığında endişelenmek istemiyoruz. Herkesin yaşadığı yeri koruması gerekir. Şehrimizde fuhuş ve uyuşturucuyu ortadan kaldıralım. ‘Jin jiyan azadî’ sözündeki gibi özgür yaşayalım istiyoruz. Birlikte mücadele ederek bu pisliği kentimizden, içimizden söküp atalım” diyerek duyarlı kesimlere çağrı yaptı.