Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri yapıldı

Diyarbakır’da “Diyarbakır Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri”, Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Diyarbakır’da "Diyarbakır Üniversite Bölüm

Diyarbakır’da Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteleri daha yakından tanıyabilmelerine ve doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak için düzenlenen “Diyarbakır Üniversite Bölüm Tanıtım Günleri”, Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Işık Yeşim Erdamar, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılım sağladığı fuarın açılış programında açılış konuşmaları yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptığı konuşmada 28 üniversitenin tanıtımının yapıldığı fuarda öğrencilere meslek tercihlerinde aklındaki soru işaretlerini gidermesini tavsiye ederek, öğrencilerin üniversiteler ve olanakları konusunda bilgilenmesi için fuarın önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Türkiye Yüzyılının mimarı siz gençler olacaksınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi. Öğrencileri en iyi derecede yetiştirmeye odaklı Dicle Üniversitesinin 42 bin öğrencisi ile eğitim, öğretim ve olanakları konusunda öğrencilere bilgiler veren Rektör Karakoç, öğrencilere hangi mesleği yapmak istiyorlarsa o yönde kendilerini geliştirmelerini, yabancı dil öğrenmelerini, sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını, sportif aktivitelerde ve hobi edinmeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

diyarbakirda-universite-bolum-tanitim-gunleri-yapildi

Açılış konuşmalarından sonra ilk seminer Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erten Gökçe tarafından verildi. Prof. Dr. Erten Gökçe’nin öğrencilere etkin çalışma teknikleri konusunda sunum yaptığı seminerde başarılı bir okul hayatı için izlenmesi gereken yolları da öğrencilerle paylaştı. Seminerde başarı taktikleri, öğrencilerin sınav sırasında yapması ve yapmaması gereken durumlar, velilerin çocuklarına yaklaşımları ve tutumları konularında bilgiler aktarıldı.

Üniversiteli olma hayali kuran öğrencilerin, üniversiteleri daha yakından tanıma şansı bulduğu tanıtım etkinliğinde Türkiye genelindeki devlet ve vakıf üniversiteleri, eğitim ve kariyer danışmanları, tercih uzmanları tarafından açılan stantlarda üniversite adayı öğrencilere yönelik meslek ve bölüm tanıtımı içerikli bilgiler aktarıldı.

diyarbakirda-universite-bolum-tanitim-gunleri-yapildi

Çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin stant açarak katılım gösterdiği fuar süresince birçok akademisyen tarafından üniversite öğrencisi adaylara yönelik seminerler düzenleniyor. Diyarbakır Üniversite Bölüm Tanıtım Günlerinde YKS Uzmanları ve Tercih Danışmanları tarafından da Üniversite Adayı Öğrencilerine yönelik YKS ‘ye Hazırlık, Etkili Sınav Çalışma ve Test Çözüm Teknikleri, Sınav Motivasyonu, İnovasyon konularında seminerler verildi.

Üniversite adayı öğrencilere üniversite – meslek – bölüm seçimlerinde yardımcı olmak, kariyerlerini planlamada yeni fikirler vermek, meslekler ve üniversitelerdeki bölümler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen fuarda 28 üniversite stant açtı.

diyarbakirda-universite-bolum-tanitim-gunleri-yapildi