Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ulaşımda kriz: Kontak kapatma gelebilir!

Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki kriz büyürken, zabıta denetime çıktı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, eylemlerin süreceğini uzlaşma sağlanmaması durumunda kontak kapatacaklarını söyledi.

Diyarbakır’da özel halk otobüsleri

Diyarbakır’da ulaşımda kriz: Kontak kapatma gelebilir!

 

Geçtiğimiz hafta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane şoförlerin büyük mağduriyetler yaşadığını, belediye ile uzlaşı sağlanmadığı durumda eyleme gideceklerini duyurmuştu. Şoförler dün sabah itibariyle özel halk otobüslerine ‘Abonman kart geçersizdir’ uyarısı yapıştırarak eylemlerini başlattılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile özel halk otobüsleri arasında yaşanan kriz devam ederken, zabıta ekipleri denetimlerini artırdı.

 

‘TARTIŞMALAR, KAZALARA SEBEBİYET VERİYOR’

Amida Haber’e konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, bütün çabalara rağmen mağduriyetlerinin giderilmediği için eylemi başlattıklarını söyledi. Pervane: “Kart ‘Abonman Kart’ devreye girmeden önce de bu uygulamaya karşı olduğumuzu belirttik. Bu kart bir kişiye verilirken tüm aile bireyleri kullanıyor. Otobüs şoförleri taşıma yapamaz hale geldi. Yolcular ve şoförler arasında sürekli tartışmalar, kavgalar oluyor. Bu durum kazalara sebebiyet veriyor” diye belirtti.

Diyarbakır’da ulaşımda kriz: Kontak kapatma gelebilir!

 ‘EYLEMLERİMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK’

Çözüm bulunana kadar eylemlerini sürdürecekleri ifade eden Pervane: “Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Bizler şu an Diyarbakır’da savaş veriyoruz. 20 kilometrelik yolu 1 lira olur mu? Bizler yakıtı nasıl karşılayacağız, bizim için bu büyük bir maliyet. Bütün şehirlerde özel halk otobüsleri için yüzde 50 ödeme yapılırken, bizim durumumuzda iyileştiremeye gidilmedi. Bu yüzden böyle bir eyleme gittik. Astığımız notlardan dolayı zabıtalar tarafından şoförlerimize sürekli cezalar kesiliyor. Bedeli ne olursa olsun eylemlerimiz sonuna kadar devam edecek. Üzerimize çok gelirlerse arabaları evin önüne geçip, seferlere çıkmayacağız. Seçimlerden sonra bir çözüm bulunmazsa, iş daha kötüye gidecek. Gerekirse ücretsiz kartlar için de bu uygulamayı getireceğiz” dedi.