Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği eğitimleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği konulu farkındalık eğitimleri yapılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın

Diyarbakır’da Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği eğitimleri

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı farklı mahallelerde yer alan Kadın Yaşam Merkezlerinde eğitim çalışmasına başladı. Kadın Yaşam Merkezlerinde yapılan eğitimlere kadın kursiyerler ve usta öğreticiler katıldı.

Koşuyolu, Ben-u Sen ve Lalebey ile Mardinkapı Kadın Yaşam Merkezleri’nde yapılan eğitimlerde konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Özden Gürbüz Sümer Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik hazırladığı projeleri anlattı, kadınlardan gelen talepleri dinledi.

Ardından Psikolog Dilan Güven tarafından kadınlara “Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramları ve kavramlar arasındaki farklar” ile “Toplumsal cinsiyet rolleri ve bu rollerin toplumda yarattığı eşitsizlikler” konularında bilgiler verildi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Program kapsamında, 23 Mayıs Perşembe Yeniköy ve 24 Mayıs Cuma Ahmet Arif Kadın Yaşam merkezinde eğitimler yapılacak.

KADINLAR SORUNLARINI ANLATIYOR

Etkinlikte toplum içinde kadın olmaktan kaynaklı yaşadıkları durumları anlatan kadınlar, kurs dışında da sosyal birliktelik sağlayarak kendilerini ifade etme şansı buluyorlar.