Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da “ Şifalı Ve Zehirli Yabancı Otlar”  semineri

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bitki Araştırma ve Koruma Kulübü (DÜBAK) ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) iş birliği ile “Doğanın Eczanesi Şifalı ve Zehirli Yabancı Otları Tanıyalım: Şifalı ve Zehirli Yabancı Otla Tanış Sağlıklı Yaşamaya Alış” konulu seminer düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür

Diyarbakır’da “ Şifalı Ve Zehirli Yabancı Otlar”  semineri

Doğanın Eczanesi Şifalı ve Zehirli Yabancı Otları Tanıyalım: Şifalı ve Zehirli Yabancı Otla Tanış Sağlıklı Yaşamaya Alış” konulu seminerinde açılış konuşmasını yapan DÜBAK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cumali Özaslan, ziraatçıların, üretimini yaptığı kültür bitkileri ile aynı veya farklı ekosistemlerde bulunan şifalı ve zehirli yabancı otları tanımak, bunlardan faydalanma ve korunma yollarını öğrenmek ve öğretmek zorunluluğu olduğunu, konunun bilinmesine önem verdiklerini vurguladı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi kurucusu ve hekimi Prof. Dr. Hasan Akkoç’da öncelikle Türkiye’de fitoterapi alanında yaşanan gelişmeleri, pratik fitoterapi uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar ve fitoterapötik ürünlerin mutlaka taşıması gereken özelliklere değindi.

Diyarbakır’da “ Şifalı Ve Zehirli Yabancı Otlar”  semineri

Akkoç, özellikle bölgemizde bulunan yabancı otların geleneksel kullanımlarından, farmakope ve monograflara geçmiş şifalı etkilerini önemli olduğunu, ayrıca, şifalı yabancı otların bilinçsiz kullanımı ile oluşabilecek yan etki ve komplikasyonlardan örnekler verdi.

Zehirli yabancı otların önemli sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Akkoç, bu yabancı otların tanınmasının ve uzak durulmasının söyledi.

Seminer sonunda DÜBAK üyeleri bazı şifalı ve zehirli yabancı otların tanıtımını yaptı.