Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da seçimler öncesi sahte anket skandalı

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimleri beklerken Diyarbakır’da büyük bir iddia ortaya atıldı. İddiadan sonra DEM hemen açıklama yaptı.

Türkiye 31 Mart 2024

Diyarbakır’da seçimler öncesi sahte anket skandalı. Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimleri beklerken Diyarbakır’da büyük bir iddia ortaya atıldı. İddiadan sonra DEM hemen açıklama yaptı.

 

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere aylar kala partilerin aday belirleme süreci devam ederken, DEM Parti adına anket yapan bir şirket ortalığı karıştırdı. İddiaya göre bir anket şirketi, Diyarbakır ve bölge illerinde ön seçime giden adayları arayarak bilgilerini istedi. Konunun genel merkeze bildirilmesi üzerine DEM Parti açıklama yaptı.

‘Ön seçime gölge düşürmek istiyorlar’

Sosyal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti, “Anket şirketi adı altında 312 430 76 ** no’lu telefondan üyelerimiz aranarak ve önseçime girecek aday adaylarımızın isimleri sorularak anketler yapıldığı bilgisi Genel Merkezimize ulaşmıştır. Önseçim süreçlerimize gölge düşürmek isteyen bu çalışmanın kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir.

‘Partimizin ilgisi yok’

Partimizin bu çalışma ile bir ilgisi yoktur. Üyelerimize ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Hangi manipülasyonu yaparlarsa yapsınlar adil, şeffaf, demokratik önseçim uygulamamıza gölge düşüremeyecekler” ifadelerine yer verildi.