Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da pazarda fiyatlar cep yakıyor!

Diyarbakır’da sonbahar mevsiminde pazar fiyatları el yakıyor. Çileğinin kilosunun 60 lira olduğu pazarda vatandaşlar meyve alamamaktan şikayetçi.

Diyarbakır’da sonbahar mevsiminde pazar

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan pazarda esnaf da vatandaş da alışverişten memnun değil. Pazarcı esnafı işlerin düşmesinden yakınırken, vatandaş ise pahalılıktan sebze meyvenin yanına yaklaşamadıklarından şikayetçi. Sur  Ajans’ın haberine göre Haftalık Pazar alışverişinde ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yüksek fiyatlar karşısında alım güçlerinin yetersiz kaldığını belirtiyor.

Meyve artık tane ile alınıyor

Domatesin 30 lirayı bulduğu pazarda vatandaşlar, kilosu 50-60 lira olan meyvelerin ise yanına yaklaşamıyor. Çileğin kilosunun 60 lira olduğu pazarda üzüm, muz 40 liradan, mandalina ise 15 liradan satılıyor. İşlerinin eskiye göre oldukça düştüğünü ifade eden esnaflar, vatandaşın meyveleri artık tane ile aldığına dikkat çekiyor. Ev kiralarının asgari ücretin üzerinde olduğunu belirten Diyarbakırlı vatandaşlar, haftalık Pazar alışverişi için bütçelerinin çok sınırlı olduğuna değiniyor. Ay sonunu getiremediklerini söyleyen halk, pazardan ihtiyaçlarının tamamını almadıklarını belirtiyor. Pazarda fiyatların çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar  “Her şey ateş pahası, Allah fakirlerin yardımcısı olsun” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getiriyor.