Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da özgürlük yürüyüşü eylemi

Van ve Kars’tan başlatılan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ bugün Diyarbakır’a ulaştı

Van ve Kars'tan başlatılan

Diyarbakır’da özgürlük yürüyüşü eylemi

 

13 gün önce Van ve Kars’tan başlatılan ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ bugün Diyarbakır’a ulaştı. Polis, katılımcıları ablukaya aldı. Ablukaya karşı oturma eylemi başlatıldı. Ablukadan çıkan milletvekilleri sloganlarla yürüyüşe devam ediyor.

DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, Barış Anneleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yürüyüşçüleri karşılamak için Ceylanlar Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Erbanaler eşliğinde türküler söyleyenler alkış ve zılgıtlarla yürüyüşçüleri bekledi.

Polis, yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

YÜRÜYÜŞÇÜLER ABLUKAYA ALINDI

Büyük Özgürlük Yürüyüşünün Kars ve Van kolu Ceylanlar AVM önünde ulaştığı sırada polisle yürüyüşçüleri bekleyenler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Yürüyüşçüler alkış ve sloganlarla karşılanırken polis, yürüyüşçüleri ablukaya aldı. Milletvekilleri kol kola girerek polis müdahalesine karşı çıktı. Katılımcılar, “Direne direne kazanacağız”, “jin, jiyan, azadî”, “savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları attı.

Ceylanlar AVM önünde halka seslenen DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır, “Bu yürüyüş amacına ulaşacak. Bugüne kadar sizin baskılarınıza boyun eğmedik bu günden sonra da baş eğmeyeceğiz. Bu baskı sindirme politikaları ile halkımızı durduramazsın. Biz burada binlerce kişiyiz” dedi.

Diyarbakır’da özgürlük yürüyüşü eylemi

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ SÜRDÜRECEĞİZ’

Halka seslenen DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal, “Diyarbakır halkına bizi bu coşkuyla karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Biz milletvekilleri olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Diyarbakır’ın bütün sokaklarını biz bugün ziyaret edeceğiz. Polis ablukasına karşı da anayasal haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Görüşmelerin ardından milletvekilleri ve DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yürüyüşe devam etmesine izin verildi. Polis ablukasına karşı Diyarbakır’da oturma eylemi başladı. Katılımcılar şarkılar söyleyerek halaylar çekiyor.

Diyarbakır’da özgürlük yürüyüşü eylemi

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

Yürüyüşçüler, DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığında açıklama yapacak ve ardından kentin farklı noktalarını ziyaret edecek. Yürüyüş 15 Şubat’ta Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Amara Köyü’nde son bulacak.

Diyarbakır’da özgürlük yürüyüşü eylemi