Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ Atasözü Gerçekleşti!

“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözü Diyarbakır’da gerçekleşti. Diyarbakır’ın iki ilçesinde kar yağışı etkili olurken, yağış devam ediyor.

“Mart kapıdan baktırır, kazma

Diyarbakır’da ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ Atasözü Gerçekleşti! Diyarbakır’ın ilçelerinde kar yağdı, araçlar yollarda kaldı.

 

ATASÖZÜ GERÇEKLEŞTİ

 

Mart ayında zaman zaman güneş görünse de şiddetli soğuklar devam eder ve insanların yakıtları tükendiği için evdeki kazma kürek saplarını bile yakmak zorunda kalabilecekleri anlamında kullanılan “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözü Diyarbakır’da gerçekleşti.

 

 

 

DİCLE VE KULP İLÇELERİNDE YAĞDI

 

Diyarbakır’ın Dicle ve Kulp ilçelerine Mart’ın sonlarında olmamıza rağmen kar yağdı. Etkili olan kar yağışına karşı önlem almayan sürücülerin araçları yolda kaldı. Soba kullanan kimi vatandaşlar kaldırmayı planladıkları sobalarını yeniden harladı. Kar yağışından tek memnun olanlar ise çocuklar oldu.

 

 

 

Dicle ve Kulp İlçesinde kar yağışı devam ederken, yağışların ve soğukların ne zamana kadar süreceği artık kestirilemiyor. Vatandaşlar, eski mevsimlerin artık olmadığını sık dile getirdikleri görülüyor.