Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Kur’an -ı Kerim’i güzel okuma yarışması bölge finali  yapıldı

Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması bölge finali Dicle Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma

Diyarbakır’da Kur’an -I Kerim’i güzel okuma yarışması bölge finali  yapıldı

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslimi İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından, üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması bölge finali Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı, “Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak, yaratıcının bize ilettiği mesajları en güzel şekilde aktarmak çok önemlidir” diyerek Kuran’ın idrakının önemli olduğunun altını çizdi.

Diyarbakır’da Kur'an -I Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali  yapıldı

10 üniversiteden katılım sağlayan öğrencilere yarışmada yarışmacılara değerlendirecekleri kriterler hakkında ayrıntılı bilgi verilmesinin ardından yarışmacılar tilavetlerini seslendirdi.

Üniversiteli gençlerin Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde okumak için ter döktüğü yarışmada jüri üyeleri bölge finali yarışmasına katılan 10 öğrenciyi değerlendirdi, yarışma sonunda ilk üçe giren öğrencileri belirledi.

Diyarbakır’da Kur'an -I Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali  yapıldı

DERECEYE GİRENLER

Gaziantep Üniversitesini temsil eden Ahmet Suci birinci, Mardin Artuklu Üniversitesini temsil eden Mehmet Muhittin Can ikinci ve Dicle Üniversitesini temsil eden Muhammed Aslan da üçüncü oldu.

Derece alan öğrencilere ödülleri Dicle Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve İl Müftüsü Celal Büyük tarafından verildi.

Diyarbakır’da Kur'an -I Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali  yapıldı