Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Konut Fiyatları Ne Kadar? En Pahalı ve En Ucuz İlçeler Hangileri?

Yükselen faiz oranlarına rağmen konut fiyatlarındaki artış hızı durmuyor. Ocak 2024 verilerine göre Türkiye genelinde konut fiyatları ortalama %73 artarken, Diyarbakır bu artışla üçüncü sırada yer aldı. Peki Diyarbakır’da Konut Fiyatları Ne Kadar? En Pahalı ve En Ucuz İlçeler Hangileri? Tüm detaylar haberimizde…

Yükselen faiz oranlarına rağmen

Diyarbakır‘da Konut Fiyatları Ne Kadar? En Pahalı ve En Ucuz İlçeler Hangileri? Yükselen faiz oranlarına rağmen konut fiyatlarındaki artış hızı durmuyor. Ocak 2024 verilerine göre Türkiye genelinde konut fiyatları ortalama %73 artarken, Diyarbakır bu artışla üçüncü sırada yer aldı. Peki Diyarbakır’da Konut Fiyatları Ne Kadar? En Pahalı ve En Ucuz İlçeler Hangileri? Tüm detaylar haberimizde…

 

Yükselen faiz oranları konut fiyatlarındaki artış hızını yavaşlatırken bazı illerde ise fiyat artışları üç hanede kalmayı sürdürdü. Peki, konut fiyatlarının en çok değerlendiği iller hangileri? Sıralamada Diyarbakır var mı? İşte konut fiyatlarının en fazla arttığı iller…

Metrekare birim fiyatı arttı

Gayrimenkul platformu Endeksa, ocak ayı verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 2024’ün ilk ayı sonunda ortalama konut fiyatı 3,136 milyon TL ve metrekare başına satış fiyatı 24,124 bin TL oldu. Konut piyasasında ortalama bir yatırımın geri dönüş süresi ise 15 yıl olarak hesaplandı.

Konut satışlarında azalış

Öte yandan, satış adetlerinin düşmeye devam ettiği gözlendi. Buna göre yılın ilk ayında ülke genelinde 80 bin 308 konut kendisine alıcı bulurken bu rakam satışların bir önceki aya göre yüzde 42, 2023 yılının ocak ayına göre ise yüzde 18 azaldığını gösterdi.

Hatay konutun en fazla değerlendiği il

Konutun en fazla değerlendiği il, deprem felaketini yaşayan Hatay oldu. Konut sayısındaki azalma nedeniyle fiyatlar bir yılda yüzde 113 arttı. Hatay’da ortalama konut fiyatı 2 milyon 845 bin liraya çıktı.

Ankara’da yüzde 87’lik değerleme

Hatay’ın ardından Ankara’da konut fiyatı ise yüzde 87 yükselirken ortalama konut fiyatı 2 milyon 578 bin liraya çıktı.

Diyarbakır üçüncü oldu

Konutun en fazla değerlendiği üçüncü il ise Diyarbakır oldu. Konut fiyatı yüzde 69 yükselirken ortalama konut fiyatı 2 milyon 474 bin liraya çıktı. Diyarbakır’da metrekare birim fiyatı, konutun yaş ve Pazar ortalamasına göre değişiyor. Sıfır yaş konutun metrekare birim fiyatı minimum 2.750 maksimum da 4.889 TL aralığında bulunuyor. 20 yaş ve üzeri konutlarda bu rakam oldukça geriliyor. Depremde etkilenmiş olması da bunu oldukça tetikliyor.

Diyarbakır’da satılık ev fiyatları

Diyarbakır ilinde Ocak 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %69,47 artmıştır. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2.474.240. Ortalama satılık konut büyüklüğü 160 metrekaredir. Ortalamalara bakıldığında Ocak 2024 sonu itibarıyla konut için Diyarbakır ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Silvan, Ergani oldu.

Diyarbakır’da konut fiyatları en az artan ilçeler

Ortalamalara bakıldığında Ocak 2024 sonu itibarıyla konut için Diyarbakır ilinde en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Sur, Bismil, Ergani, Silvan, Kayapınar oldu.

Diyarbakır’da en kısa geri dönüş ilçeler

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Ocak 2024 sonu itibarıyla Diyarbakır ilinde en kısa geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bağlar, Sur, Yenişehir, Silvan, Kayapınar oldu.

kiracilar-dikkat-kirada-tavan-zam-orani-ortaya-cikti

Diyarbakır’da en geç geri dönüş ilçeler

Amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2024 sonu itibarıyla Diyarbakır ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bismil, Ergani, Silvan, Kayapınar, Yenişehir oldu.

Uyarı: Konut fiyatları daha da artacak!

Diyarbakır’daki konut fiyatlarındaki artış, birçok insan için ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Özellikle asgari ücretliler ve dar gelirli aileler, konut fiyatlarını karşılamakta zorlanıyor. Uzmanlar, Diyarbakır’daki konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde de artmaya devam edeceğini öngörüyor. Bu nedenle, ev sahibi olmak isteyenlerin şimdiden harekete geçmesi tavsiye ediliyor.