Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘Kobani’ davası kararları yürüyüşle protesto edildi

Diyarbakır’da aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğluları’nın da bulunduğu kalabalık bir grup, Kobani davasında siyasetçilere verilen cezaları yapılan yürüyüşle protesto etti.

Diyarbakır’da aralarında DEM Parti

Diyarbakır’da ‘Kobani’ davası kararları yürüyüşle protesto edildi

Kobani davasının karar duruşmasında HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’nda bulunduğu birçok siyasetçiye ceza verilmişti. Davaya ilişkin tartışmalar devam ederken, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Örgütü Kobani davası kararını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

POLİS İZİN VERMEDİ

DBP il binası önünde toplanan ve aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğluları ve DEM Parti milletvekillerinin bulunduğu grubun yürümesine izin vermeyen polis sokağın girişini kapattı.

Diyarbakır'da Kobani Davası kararlarını protesto yürüyüşü

ÖNCE ABLUKA SONRA MÜZAKERE

Yaşanan gerginlik üzerine DEM Partili vekiller ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri arasında müzakereler sürdü. Polisle görüşmelerin ardından kitlenin yürüyüşüne izin verildi.

‘KAMPANYALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

Yürüyüş sonrası İstasyon meydanında açıklama yapan Hamitoğulları, 2015’te HDP’in mitinginde yaşanan patlamaya atıfta bulunarak şunları söyledi: “Bu alanda 2015’te HDP mitingi düzenlenirken, DAİŞ’in önü açıldı ve bu alanda bombalar patladı. Tam bu noktada DAİŞ’in Türkiye’de ve Ortadoğu’da önünü açanlar yargılanacaklar. IŞİD’e karşı verdiğimiz mücadelenin onurunu taşıdığımızı belirtiyoruz. İŞİD’e Kobanê direnişlerinde geçit verdirmedik, şimdi de vermeyeceğiz. Kampanyamızı Amed’de bu patlamanın gerçekleştiği İstasyon Meydanı’ndan başlıyoruz. Katliamların yaşandığı yerlere giderek, anma yapacağız. Bu katliamları gerçekleştirenlere karşı bizler direndik diye Kobanê iddianamesini tezgahladılar. Arkadaşlarımız özgür olana dek kampanyalarımıza devam edeceğiz.”

‘BU KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ KARARDIR’

Kobani davasının Kürt halkından intikam alma davasıdır diyen Hamitoğulları: “Bu karar hukuki değil siyasi karardır. Erdoğan, saray ve küçük ortağının genel merkezlerinde yazdıkları iddianamelerle yazılmış bir davadır Kobani Kumpas Davası. HDP’den, ezilenlerden, Kürt halkından intikam alma davasıdır. Bu dava düzmece davasıdır. AKP-MHP, bizlere böyle diz çöktüreceklerini sandı. HDP ve Türkiye demokrasi güçleri diz çökmedi. Bizler devrimci, sosyalist, demokrat, aydınlar olarak bir kez daha Amed’in göbeğinde sözümüz olsun ki yürüttüğümüz mücadeleden bir adım geri atmayacağız. Kürt halkının mücadelesini omuz vermekten bir adım geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.