Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da kaplıca turizmi!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, ünlü kaplıcaları nedeniyle yabancı ve yerli turistlerin merkezi haline geldi.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, ünlü

Diyarbakır’da kaplıca turizmi! Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, ünlü kaplıcaları nedeniyle yabancı ve yerli turistlerin merkezi haline geldi.

 

Kaplıcalar, Diyarbakır’ın 90 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

 

Tarihçilere göre Diyarbakır’ın İslam dini ile tanışmasından yüz yıl önce kaplıcalar keşfedildi ve ilk kaplıca hamamı o dönemde yapıldı.

 

Ziyaretçilerden Ahmed Bülbül, “Yılda bir kez buraya geliyorum. Çermik suyu çok iyi bir sudur. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Kaplıcanın hamam kısmında çalışan Abdulkadir Arten de termal hamamlarda sauna ve buhar odalarının bulunduğunu anlattı.

 

Sağlık çalışanı Cemal Müjde ise; “Biz çocuklarla birlikte geldik. Burası çok güzel” dedi.

 

Çermik kaplıcaları üzerinde yapılan sağlık araştırması sonuçlarına göre, 48 derecelik sıcaklığı ve su kalitesiyle İtalyan kaplıcalarından sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

 

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, “Şu anda belediyeye ait kaplıcalara yılda 192 bin ziyaretçi geliyor. Ayrıca üzerlerinde otellerin de bulunduğu 3 adet kaplıca var. Her yıl 500 bin misafir kaplıcalar için Çermik’e geliyor” dedi.

“Suyu birçok hastalığa iyi geliyor”

 

Çermik’te 200’den fazla misafirin ağırlanabildiği otel inşa edildi. İlçenin en büyük oteli ise Grandpark Termal Otel’dir.

 

Ziyaretçiler arasında bulunan araştırmacı ve yazar Hamdullah Işık, “Termal otele yaklaşık 50-100 bin kişi geliyor. Zevk için gelenler var, hastalık için gelenler var. Çünkü Çermik suyu birçok hastalığa iyi geliyor” dedi.

 

Yapılan araştırmalara göre Çermik kaplıcaları stres, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, kemik erimesi ve ruhsal hastalıklara iyi geliyor.

Masör Eyüp Arslan da şunları söyledi:

 

“Çermik kaplıcalarının çamuru hastalıklara iyi geliyor. Huzursuzluğa, sırt ağrılarına ve boyun ağrılarına çok iyi gelir. Tavsiye ediyoruz, çok güzel.”

 

Yaygın bir efsaneye göre Acem Kralı’nın kızı Melike Belkıs ağır bir hastalığa yakalanmış ve Çermik kaplıcaları sayesinde iyileşmiş. Bu efsaneden dolayı Çermik kaplıcalarının tanıtımını yapmak amacıyla her yıl haziran ayında “Melike Belkıs Festivali” düzenleniyor.