Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da kadın cinayetlerine karşı sesiz protesto!

Kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.

Kadın cinayetlerini protesto eden

Diyarbakır’da kadın cinayetlerine karşı sesiz protesto! Kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.

 

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı ve Dicle Diyarbakır Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde, kadın cinayetleri Kayapınar’da bulunan Roboski Parkı’nda protesto edildi. Eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Sessiz Protesto

Eylemde konuşan Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, “Yıllardır kadına yönelik şiddet hiç durmadı ve her geçen gün artmaktadır. Günde 3-4 kadın katlediliyor. Bu, kadın katliamlarına karşı sessiz bir protestomuzdur” dedi.

Ardından son 5 ayda öldürülen kadınların ismi okundu ve oturma eylemi yapıldı.  Öldürülen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde “Jin jîyan azadî”, “Bijî têkoşîna jinan”, “Jin jîyan e jiyanê nekuje” , “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Bijî berxwedana jinan” sloganları atıldı.